Reka Csulak fick hjälp av Business Espoo med att starta sin affärsverksamhet

  • Entreprenörskap
16.9.2022 7.57Uppdaterad: 16.9.2022 9.55
Reka Csulak, Three Pod Studio.

Vi börjar med (i korthet), vem är du och vad gör du?

Jag heter Reka Csulak och som grundare av Three Pod Studio hjälper jag(extern länk) företag att översätta sina varumärkesbudskap till det universella språket visuell konst. Jag levererar även professionella praxis till begåvade kreativa människor. Mina specialiteter är kommersiell mat- och produktfotografering, styling, receptutveckling och kreativ utbildning.

Hur går det för ditt företag just nu? Vad arbetar du med?

Mitt företag firar sitt ettårsjubileum denna månad (juli 2022). För närvarande arbetar jag med projekt med kunder både från den finländska och den globala marknaden. Bakom kulisserna deltar jag även i fototävlingar och bidrar regelbundet till en av Storbritanniens ledande baktidningar. Jag förbättrar mina metoder och kunskaper kontinuerligt för att kunna erbjuda den bästa möjliga samarbetsupplevelsen för mina kunder.

Vilken slags hjälp har du erbjudits av BusinessEspoo?

Till och med efter flera år av boende utomlands, när man flyttar till ett nytt land, så står man inför ett helt nytt system som är obekant. När jag var redo att etablera mitt företag i Finland, tog jag kontakt med BusinessEspoo för att få råd och hjälp med processen. Jag fick fantastiska insikter och omedelbar hjälp med registrerings- och ansökningsprocesserna. Och med programmet Startti Plus fick jag möjlighet att upptäcka effektiva marknadsföringsstrategier och möjliga riktningar för mitt företags framtida tillväxt. Jag skulle personligen vilja tacka Nikke Vainikka, affärsrådgivare vid FöretagsEsbo, för hans tid och stöd precis i början av Three Pod Studios resa.

Summera ett råd eller en insikt som har varit viktig för dig. Vad skulle du vilja säga till en ny entreprenör?

I stället för att försöka klura ut allt själv, skulle jag rekommendera att man söker sig till vägledning i första hand från myndigheter och bistående organisationer som FöretagsEsbo. På det här sättet kan du vidta rätt åtgärder, spara oerhört mycket tid och undvika misstag och till och med böter. Finland har ett fantastiskt system för att stödja nya entreprenörer på många sätt med allt från utbildning till nätverkande, affärsrådgivning och till och med ekonomiskt stöd. Omvandla dessa möjligheter till effektiva affärsmetoder, som gör dina kunder glada och för dig närmare dina yrkesmässiga mål!

  • Företagande