Var hittar jag ett jobb?

Här får du tips om var du kan hitta jobb.

Följ webbplatser för jobbsökning

Följ lediga jobb på webbplatser för arbetssökning. Gör en sökbevakning för uppgifter som intresserar dig. Nya jobb blir lediga dagligen.

Skapa en anställning åt dig - bli företagare

Business Espoo erbjuder kostnadsfri rådgivning och sparrning åt dig som funderar på företagande eller lätt företagande. Rådgivningsspråk finska, svenska, engelska, ryska och kinesiska. Boka tid för personlig företagarrådgivning.(extern länk)

Delta i rekryteringsevenemang

Nästan varje vecka arrangerar vi rekryteringsevenemang där företag i huvudstadsregionen söker arbetstagare. Du kan diskutera med arbetsgivare och till och med delta i en arbetsintervju direkt.

Se rekryteringsevenemang

Hitta ett dolt jobb

Alla jobb annonseras inte offentligt. Följ arbetsgivarnas webbplatser och sociala mediekanaler.  Om du hittar en intressant arbetsgivare, tveka inte att kontakta dem via sociala medier. Skicka en öppen ansökan till arbetsgivaren och fråga om de kommer att ha lediga jobb att söka.

Nätverka

Berätta för vänner och bekanta att du söker jobb. Berätta i sociala medier att du söker jobb. Ofta är det så att jobbet hittas genom nätverk och egna kontakter.

Prova säsongsjobb

Säsongsarbete är ett kortvarigt jobb som bara varar under en del av året.  Säsongsarbete är till exempel däckbyte (höst och vår), bärplockning och grönsaksskörd (sommar), takskottning (vinter) eller jobb som hjälp i butiker vid högsäsong (jul). Säsongsarbete är ett bra sätt att få arbetslivserfarenhet och prova på nya yrken.

Om du inte lyckas hitta ett jobb kanske du behöver nya färdigheter eller annan hjälp för arbetssökandet. Se vilka andra sätt det finns att komma in i arbetslivet.