Työnantajatreffeillä Nobinan kanssa ajeltiin bussilla ja vierailtiin bussivarikolla

15.3.2023 5.48Päivitetty: 22.3.2023 13.56
Bussissa seisoo mies, jolla on keltainen huomioliivi.
Rekrytointitapahtuma alkoi bussiajelulla bussivarikolle. Nobinan ryhmäpäällikkö Ilmo Jokela toivottaa osallistujat tervetulleiksi.Kuva: Sari Varis.

Työnantajatreffit on rekrytointitapahtuma, jossa työnantajat ja työnhakijat pääsevät aidosti juttelemaan keskenään. Treffejä järjestävät Espoon kaupunki ja Uudenmaan TE-toimisto yhdessä. Tule seuraamaan, miten Nobinan treffit työnhakijoiden kanssa sujuivat.

Torstaina 9. helmikuuta 2023 Nobinan bussi kaarsi Leppävaaran asemalle. Bussiin nousi 34 bussinkuljettajan työstä kiinnostunutta henkilöä sekä Espoon kaupungin ja TE-toimiston edustajat. Nobinan ryhmäpäällikkö Ilmo Jokela toivotti osallistujat tervetulleiksi ja bussi otti suunnan kohti Klovin bussivarikkoa.

Osallistujia kiinnosti bussinkuljettajan työ sekä kouluttautumis- ja uramahdollisuudet Nobinalla. Nobinalla ajateltiin, että parasta on esitellä aito työpaikka ja työympäristö. Niinpä näillä Työnantajatreffeillä ajeltiin bussilla, vierailtiin bussivarikolla ja tavattiin Nobinan henkilöstöä.

Ensimmäiset osallistujat tulivat paikalle hyvissä ajoin. Bussiin nousi myös Espoon kaupungin ja Uudenmaan TE-toimiston edustajat.Kuva: Sari Varis

Varikolla esiteltiin työyhteisöä ja työtehtäviä

Osallistujat saivat tietoa siitä, millainen Nobina on yrityksenä ja mitä asioita Nobina arvostaa työyhteisössään. Esiin nousi työyhteisön monimuotoisuus: Nobinalla on työntekijöitä yli 50 maasta maailman joka kolkalta.

Kouluttaja Ari Forsman kertoi kuljettajan työstä ja siitä, millainen on hyvä kuljettaja.

”Ammattiosaamisen ja turvallisen ajon lisäksi meille on tärkeää ystävällinen ja täsmällinen palveluasenne”.

Tärkeää on myös mahdollisuus ja halu tehdä vuorotyötä. 

Ohjelma jatkui kierroksella henkilökunnan tiloihin, liikennekeskukseen ja korjaamoon, jonne myös etsitään työntekijöitä. Osallistujat tapasivat vierailun aikana työvuorosuunnittelijan ja työvuorolistojen laatijan.

Lopuksi sovittiin työhaastatteluita ja annettiin hakuohjeita.

Kouluttaja Ari Forsman kertoo, mitkä ovat hyvän bussinkuljettajan ominaisuudet.Kuva: Sari Varis

Kaksi väylää työllistyä Nobinalle

Jos henkilöllä on kuljettajan luvat ja valmiudet, hän voi hakea avoimia paikkoja suoraan.

Jos henkilöllä ei ole alan koulutusta, hän voi hakeutua 50 päivää kestävään Rekrykoulutukseen. RekryKoulutuksen järjestää TE-toimisto yhteistyökumppaninaan Työtehoseura. RekryKoulutusta seuraa vuoden pituinen oppisopimuskoulutus, jonka aikana suoritetaan kuljettajan ammattitutkinto.

Molempien väylien kautta työllistytään Nobinalle vakituiseen työsuhteeseen.

Tapahtuma täytti odotukset

Jokela piti tapahtumaa onnistuneena. Erityisesti hän kiittelee sitä, että keskustelut työnhakijoiden kanssa käytiin ryhmässä.

”Oli antoisaa jakaa kysymykset, vastaukset ja pohdinnat porukalla.”

Entä miten omissa tiloissa järjestetty rekrytointitapahtuma toimi?

”Omissa tiloissa pystyimme antamaan enemmän tietoa ja kertomaan työstä monipuolisesti.”

Espoo tarjoaa työnantajille monenlaista tukea rekrytointiin

Espoon työnantajapalveluiden päällikkö Johanna Larsson kertoo, että kaupunki ottaa työnantajien rekrytointihaasteet vakavasti.

”Moni ala kamppailee työvoimapulan kanssa. Me voimme olla tässä avuksi.”

Työnantajatreffit on työnantajalle helppo tapa tavoittaa potentiaalista työvoimaa. Tapahtuma järjestetään joka viikko Sellon kirjastossa tai työnantajan omissa tiloissa. Espoon kaupunki ja Uudenmaan TE-toimisto hoitavat järjestelyt ja kohdennetun markkinoinnin työnhakijoille. Työnantajan tehtäväksi jää avointen työpaikkojen esittely, kysymyksiin vastaaminen sekä pikahaastattelut työnhakijoiden kanssa.

”Työnantajatreffit on kehittynyt monipuoliseksi rekrytointitapahtumaksi, joka mukautuu yhden työnantajan treffeistä kokonaisen toimialan tapahtumaksi”, kertoo yritysyhteistyökoordinaattori Jari Engström.

Rekrytointitapahtumien lisäksi Espoo tarjoaa työnantajille myös muuta tukea rekrytointiin. Tukimuotoja ovat esimerkiksi rekrytoinnin taloudelliset tuet ja sopivien hakijoiden kartoitus.

Tavataan treffeillä!

Työnantajatreffit tavoittaa työnhakijoita hyvin. Työnhakijat arvostavat sitä, että pääsevät juttelemaan suoraan työnantajan kanssa. Hyvää palautetta on tullut myös pikahaastatteluista ja työnhaun neuvonnasta.

”Työnantajatreffit on hieno mahdollisuus työnantajalle ja työnhakijalle esittäytyä puolin ja toisin ja katsoa, voisiko heillä olla yhteinen polku”, sanoo Engström.

Tulevat Työnantajatreffit löytyvät Rekrytointitapahtumia Espoosta -sivustolta.

Nobina

  • Suomen suurin sähköbussiliikennöitsijä
  • liikennöi 500 linja-autoa pääkaupunkiseudulla ja Turussa
  • työllistää Suomessa 1400 työntekijää
  • rekrytoi uusia kuljettajia RekryKoulutusten avulla.

--

Espoon kaupunki ja Uudenmaan TE-toimisto ovat osa Business Espoo -yrityspalveluverkostoa, joka tukee espoolaisten ja sen lähikuntien yrittäjien ja yritysten elinvoimaa tarjoamalla parhaat, jatkuvasti kehittyvät palvelut yhdessä paikassa. Business Espoo nostaa esiin espoolaisia yritys- ja yrittäjätarinoita, toimijoita sekä artikkeleita yrittäjyydestä.

Espoon työnantajapalvelut

+358 9 81621Espoo Talent Hub, Tekniikantie 4 C, 02150 Espoo
  • Työllisyys