Ainutlaatuinen innovaatiotarina vei Espoon Euroopan innovaatiopääkaupunki-kisan finaaliin

28.10.2022 8.42Päivitetty: 31.10.2022 10.49
The European Capital of Innovation 2022 Finalist.

Espoon kaupunki on yltänyt kolmen parhaan joukkoon Euroopan innovaatiopääkaupunkikilpailussa (iCapital Awards). Kilpailun voittaja julkistetaan Euroopan Innovaationeuvoston huippukokouksessa Brysselissä 7. joulukuuta. 

Espoon ainutlaatuinen innovaatioyhteisö tuottaa kuudenneksi eniten patenttihakemuksia kaikista eurooppalaisista kaupungeista. Fortum hyödyntää uuden datakeskuksen hukkalämpöä asukkaiden puhtaana kaukolämpönä. Pandemian aikana varhaiskasvatuksen ammattilaiset ottivat ketterästi käyttöön etäyhteydet kotien kanssa. Muun muassa nämä esimerkit kertovat siitä, että Espoossa koko yhteisö luo innovatiivisuudellaan kestävää kaupunkia.  

Espoon kilpailuhakemuksen ytimessä on kaupunkiin muodostunut eri toimijoiden yhteinen innovaatiokulttuuri, ja sen neljä kulmakiveä, joille yhteisön ainutlaatuinen innovaatiotyö rakentuu:  

1) Radikaali poikkitieteellinen ja –organisatorinen yhteistyö.   
2) Jaetut kestävän kehityksen mukaiset tavoitteet ja arvot   
3) Yhteistyön ytimessä oleva läheisyys ja luottamus.   
4) Keskitymme ihmisten hyvinvointiin ja osallisuuteen.  

”Finaalipaikka on osoitus siitä, että yhteistyössä on voimaa. Yhteisen Innovaatiotarinan ytimessä ovat Aalto-yliopisto, VTT, yritykset, kaupunki ja kaupunkilaiset. Kohtaamamme haasteet ovat maailmanlaajuisestikin yhteisiä, ja silloin niitä pitää ratkoa laajassa yhteistyössä - yritysten, tutkijoiden ja asukkaiden kanssa yhdessä tekemällä", toteaa kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä

Espoo on menestynyt kilpailussa myös vuosina 2019 ja 2020, sijoittuen kuuden parhaan joukkoon. Tällä kertaa kolmen parhaan joukossa ovat Espoon lisäksi Aix-Marseille (Ranska) ja Valencia (Espanja).

Lisätietoja: 

  • Innovaatiotyö