Huomaa hyvä joka päivä! Ekaluokkalaisten huoltajille järjestetään koulutuksia positiivisesta kasvatuksesta loka-marraskuussa

22.9.2022 10.49Päivitetty: 21.11.2022 8.26
Piirretty Vahvuusvaris-hahmo makaa sohvalla puhelin kädessä.
Kuva: Positive Learning

Espoon kaupunki tarjoaa tänä syksynä aloittaville ekaluokkalaisille ja heidän huoltajilleen tukea lasten vahvuuksien tunnistamiseen. Huomaa hyvä! -sarjaan perustuva Ilon palautus -paketti on Positive Learning -nimisen yrityksen räätälöimä kokonaisuus espoolaisille kouluille ja oppilaille perheineen.

Sovellus ja koulutukset auttavat koko perhettä huomaamaan hyvän joka päivä

Huoltajat saavat käyttöönsä Huomaa hyvä -sovelluksen mobiililla tai tietokoneella käytettäväksi. Sovellus perustuu pedagogiseen tutkimukseen sekä tarjoaa tietoa luonteenvahvuuksista ja niiden tukemisesta. Luonteenvahvuuksia ovat esimerkiksi myötätunto, sinnikkyys ja uteliaisuus. Apuna on konkreettisia välineitä, joiden avulla huoltaja voi tukea lapsen vahvuuksien kehittymistä. Ohjeet sovelluksen käyttöönottoon jaetaan koulutuksissa ja Wilman kautta.

Huoltajille järjestetään koulutusta materiaalin ja sovelluksen käyttöön suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Koulutus avaa positiivisen pedagogiikan ydintä: pienetkin onnistumisen kokemukset ovat huomion arvoisia ja kasvattavat itseluottamusta, jonka voimalla lapsi ponnistaa kohti seuraavia onnistumisia.

Ekaluokkalaiset oppilaat ja heidän opettajansa saavat käyttöön painetut Huomaa hyvä! -materiaalit.

Tervetuloa oppimaan positiivisesta pedagogiikasta!

Suomenkielinen lähikoulutus huoltajille järjestetään tiistaina 25.10.2022 klo 18–20 Otaniemen lukion Otasalissa (Tietotie 6). Maksuton pysäköintimahdollisuus tilaisuuden ajan Otaniemen lukion parkkihallissa. Tilaisuus striimataan.

Koulutukset verkossa

Linkit webinaareihin lisätään tähän uutiseen lähempänä ajankohtaa. Ilmoittautumista koulutuksiin ei tarvita, tervetuloa mukaan!

Positiivinen kasvatus tukee oppimista ja hyvinvointia

Ekaluokkalaisille suunnattu kokonaisuus on osa Hyvinvoiva Espoo -kehitysohjelman tavoitetta espoolaisten mielen hyvinvoinnin vahvistamiseksi.

Hyvinvoiva Espoo on yksi neljästä Espoon kehitysohjelmasta tällä valtuustokaudella. Ohjelmassa muun muassa kehitetään ratkaisuja korona-ajasta palautumiseen ja mielenterveysongelmien ennaltaehkäisemiseen.

Lue lisää aiheesta 15.8.2022 julkaistusta uutisesta Jokainen onnistuminen on juhlan arvoinen – tänä syksynä Vahvuusvaris opettaa 4 000 Espoon ekaluokkalaista tunnistamaan omia vahvuuksiaan.

  • Perusopetus