Koeaja kestäviä kulkupelejä Espoonlahdessa

12.8.2022 5.54Päivitetty: 16.8.2022 6.40

Espoon kaupungin Kestävän kehityksen osaamiskeskuksen SPARCS-hanke järjestää osana Espoo 50 vuotta kaupunkina –juhlaviikkoa kestävämmän liikkumisen teemaa käsittelevän koeajotapahtuman Espoonlahdessa.

Kaikille avoin ja maksuton Kestävän liikkumisen koeajot -tapahtuma järjestetään perjantaina 26.8. klo 16–20 Espoonlahdessa, uuden kaupunkikeskus Lippulaivan Solmutorilla.

Paikan päällä tapahtumassa asukkailla on mahdollisuus kokeilla esimerkiksi TIERin sähköpotkulautoja ja Helkama Veloxin sähköpolkupyöriä sekä tutustua kestävään elämäntapaan Schneider Electricin, HSL:n ja Espoon kaupungin kanssa. Paikan päällä pääsee tutustumaan myös sähköautoon ja sen lataukseen. Oman pyörän voi tulla huollattamaan Yeplyn liikkuvalle pyörähuoltopisteelle.

Liikkuminen aiheuttaa noin kolmanneksen Espoon päästöistä. Kestävän liikkumisen tapoja on siis jatkuvasti tarkasteltava ja kehitettävä lisää, jotta voimme vähentää siitä aiheutuvia ilmastopäästöjä. Espoon kaupunki toimii yhteistyössä ja majakkakaupunkina EU-rahoitteisessa SPARCS(ulkoinen linkki)-hankkeessa, jossa kehitetään ja havainnollisestaan uusia kestävän liikkumisen ja energian ratkaisuja. Espoo toimii testiympäristönä ratkaisujen kehittämiselle, ja parhaita oppeja voidaan levittää laajemmin muuallekin.

"Siirtyminen kohti vihreämpää liikkumista on tärkeä osa toimivaa, viihtyisää ja kestävää kaupunkia, ja Espoon hiilineutraalisuus 2030 tavoitteen saavuttamista. Yhdistettynä kävelyyn, pyöräilyyn ja joukkoliikenteeseen, erilaiset sähköiset liikkumisvälineet ja jaetut liikkumispalvelut edistävät tätä siirtymää”, kertoo liikkumisen erityisasiantuntija Jani Tartia Espoon kaupungin Kestävän kehityksen osaamiskeskuksesta.

Kestävän liikkumisen koeajot -tapahtuma järjestetään osana  SPARCS-hanketta, jossa keskitytään kestävään elämäntavan edistämiseen, energiapositiivisiin alueisiin sekä asukkaiden osallistamiseen. Asukkaiden kiinnostus kestävään ja vähähiiliseen liikkumiseen ja kevyeen liikenteeseen sekä kestävän kehityksen tapahtumiin tuli ilmi syksyllä 2021 toteutetusta kyselystä, jossa kartoitettiin asukkaiden näkemystä kestävän kehityksen työstä Espoossa ja asukkaiden omaa osallistumis- ja vaikuttamishalukkuutta.

Nappaa siis oma pyöräilykypärä kainaloon ja saavu Lippulaivan Solmutorille perjantaina 26.8. klo 16, lämpimästi tervetuloa inspiroitumaan kestävämmästä liikkumisesta!

Kestävän liikkumisen koeajot -tapahtuma juhlistaa Espoon 50-vuotista taivalta kaupunkina. Tervetuloa mukaan koko vuoden jatkuvaan yhteiseen juhlaan!

  • Kestävä kehitys
  • Espoo50
Espoonlahti