Kivaa tekemistä kesään lapsille ja nuorille

Julkaistu: 2.6.2022 9.13Päivitetty: 2.6.2022 11.03
Oppilaita
Kuva: Taru Turpeinen

Jälleen yksi poikkeuksellinen kouluvuosi on saatu päätökseen ja nyt on aika suunnata kesälomille. Toivottavasti kesä olisi monelle latautumisen aikaa, jossa olisi aikaa läheisten kanssa ja kivaa mieleistä tekemistä.

Lukioiden ylioppilasjuhlia vietetään lauantaina 4.6.2022. Onnellista juhlapäivää ylioppilaille ja heidän läheisilleen!
- Olen iloinen kaikkien nuorten ja lukioiden puolesta, että ylioppilaat saavat nyt painaa lakin päähänsä, toteaa toisen asteen koulutuksen ja nuorisopalveluiden johtaja Tapio Erma.  

Kivaa tekemistä kesällä 

Nyt on kesä ja kesäloma! Espoossa on koulujen loma-aikoina monenlaista tekemistä koko perheelle. 

Täältä löydät Nuori Espoo kesäaktiviteetit. Tietoa Matinkylän skeittiparkilla päivystävästä skeittikontista sekä matkailuauto Kertun ja paku Patrikin kesäsuunnitelmista. Entä mitä StreetArt ja Mopokärrytoiminta pitävät sisällään? Nuorten oma tila Pointti Sellon kirjastossa on auki kesällä - satoi tai paistoi. Nuorten allasbileet elokuussa Leppävaaran maauimalassa kruunaa kesän! Tutustu tarkemmin kesäisiin lajeihin ja aktiviteetteihin. 

  • Skeittikontti Matinkylän skeittiparkissa 
  • Liikkuvat nuorisotilat matkailuauto Kerttu ja paku Patrik 
  • StreetArt-graffitteja, BMX-pyöräilyä ja skeittausta 
  • Liikkuva mopopaja Mopokärry 
  • Nuorten oma tila Pointti on avoinna koko kesän ajan! 
  • Maauimalabileet 7.-luokkalaisille - 17-vuotiaille nuorille 20.8.2022 

Poliisi ja pelastuslaitos kannustavat turvalliseen juhlintaan 

Paras tapa juhlia on selvinpäin. Vanhempi konstaapeli Reetta Kuusisto Länsi-Uudenmaan poliisilaitokselta muistuttaa, että huoltaja tai kukaan mukaan aikuinen ei saa välittää alkoholia alaikäiselle. 

Toinen tärkeä asia huoltajien muistettavaksi on, että jos nuori lähtee kavereiden kanssa liikkeelle, aikuisen on oltava tavoitettavissa.  

”Sovi nuoren kanssa pelisäännöt etukäteen ja kerro, että kotiin voi soittaa missä tilanteessa vain. Ole tietoinen missä nuori liikkuu ja kenen kanssa. Ole myös valmis noutamaan lapsesi kotiin, mikäli sille on tarvetta. Muista, että mikäli nuori päätyy juhlinnan myötä ensihoidon tai poliisin avun piiriin, puhelu voi tulla tuntemattomasta numerosta”, Kuusisto toivoo.  

Vanhempi konstaapeli Johanna Lindroos kertoo, että poliisi on päättäjäisviikonloppuna läsnä siellä, missä nuoret liikkuvat. Hänellä on nuorille muutama tärkeä vinkki. 

”Määritä itse rajat sille, miten ilta tulee sujumaan, ja pidä huolta itsestäsi sekä kaveristasi.”  

”Me turvallisuusviranomaiset suosittelemme 112 Suomi-sovelluksen lataamista kännykkään. Sen kautta hätänumeroon soitettaessa soittajan sijainti välittyy hätäkeskukseen automaattisesti ja apumme löytää nopeammin perille”, päivystävä päällikkö Clas Tallberg Länsi-Uudenmaan pelastuslaitokselta toteaa. 

Päättäjäisviikonloppuna ja kesän vietossa on hyvä huomioida myös muita turvallisuusasioita. Nuotio on avotuli, jota ei saa tehdä ilman maanomistajan lupaa. Myös kertakäyttögrillit luokitellaan avotuleksi. Molemmissa on vaarana tulen leviäminen maastoon. Kertakäyttögrilliä ei tule myöskään laittaa käytön jälkeen roskikseen ennen kuin se on varmasti sammunut ja jäähtynyt kylmäksi, Tallberg muistuttaa. 

  • Kasvatus ja opetus
  • Nuorisopalvelut