Kesäajan palvelut opetuksessa ja varhaiskasvatuksessa

22.6.2022 11.04Päivitetty: 1.7.2022 9.42
Pienet lapset leikkivät leikkivarjon kanssa.
Kuva: Juha Tuomi

Kesälomien ajan Espoon opetuksen ja varhaiskasvatuksen palveluita on supistettu. Tästä uutisesta löydät tietoa kesäajan aukioloajoista sekä neuvoja ajankohtaisiin arjen asioihin.

Varhaiskasvatus kesällä

Kesällä varhaiskasvatuksessa on tavallista hiljaisempaa, sillä osa lapsista ja työntekijöistä on lomalla.

Mikäli lapsesi osallistuu kesällä varhaiskasvatukseen päivystysyksikössä, saat yhteyden yksikköön normaalisti eVakan viestitoiminnolla. Lapsen ylimääräiset lomapäivät voit ilmoittaa eVakan kalenterissa tavalliseen tapaan.

Varhaiskasvatuksen palveluohjaus palvelee 20.6.-29.7.2022 välisenä aikana arkisin klo 9-12 numerossa +358 9 816 31000.

Osa asukaspuistoista on suljettu heinäkuussa, mutta Matinkylän, Tapiolan, Suvelan, Viherkallion ja Soukan asukaspuistot palvelevat 4.-29.7.2022. Voit tarkistaa kunkin asukaspuiston kesäajan ohjelman toimintakalenteristamme(ulkoinen linkki).

Otamme mielellämme palautetta vastaan kesäajan varhaiskasvatuksesta ja asukaspuistojen toiminnasta! Pääset päivystävien päiväkotien sähköiseen palautekyselyyn tästä(ulkoinen linkki) ja asukaspuistojen palautekyselyyn tästä.(ulkoinen linkki)

Jos kaipaat ideoita mukavaan loma-ajan puuhailuun lasten kanssa, voit kurkata vinkkejä täältä.

Opetuksen kesäajan toiminta

Syyslukukausi alkaa kouluissa ja lukioissa torstaina 11.8.2022. Koska opetustoimintaa ei ole kesällä, myös hallinnon henkilöstön kesälomia on keskitetty 27.6.–31.7. väliselle ajalle.

Kesällä Espooseen muuttavat perusopetuksen oppilaat

Kesällä muuttavien oppilaiden kouluun hakemiseen liittyvää tietoa löydät sivulta Muuttava oppilas.

Espooseen muuttavien erityisen tuen oppilaiden asioissa ei ole päivystystä heinäkuun aikana. Erityisen tuen suunnittelijat ovat tavoitettavissa 1.8. alkaen sähköpostitse osoitteesta erityinentuki@espoo.fi.

Jos lapsellasi ei ole suomen kielen taitoa ja haluat hakea koulupaikkaa, tai jos asiasi koskee oman äidinkielen opetusta, ota yhteys monikulttuurisiin opetuspalveluihin puhelimitse 040 6365 330 klo 10–15 välisenä aikana tai sähköpostitse osoitteeseen yuliia.korniushyna@espoo.fi.

Huomaathan, että oman äidinkielen opetukseen ilmoittautuminen on jo päättynyt. Myöhästyneitä ilmoittautumisia ei käsitellä. Ryhmämuutostoiveita otetaan vastaan elokuuhun asti.

Hakeminen perusopetuksen iltapäivätoimintaan

Iltapäivätoiminnan hakuajan jälkeen viimeistään 31.7.2022 saapuneet hakemukset käsitellään siten, että päätös on luettavissa Wilmasta ennen lukuvuoden alkua. Tämän jälkeen päätöksiä tehdään erillisen aikataulun mukaan. Lisätietoa iltapäivätoiminnasta löydät tältä sivulta.

Etsitkö toisen asteen opiskelupaikkaa?

Yhteishaun tulokset julkistettiin 16.6.2022. Jos sait toisen asteen koulutuksen opiskelupaikan, muistathan ottaa se vastaan viimeistään 30.6.2022. Ohjeita opiskelupaikan vastaanottamiseen ja hakemiseen on koottu sivulle Yhteishaun jälkeen.

Jos sinulla ei ole vielä opiskelupaikkaa, jossa voit jatkaa oppivelvollisuutesi suorittamista, hae koulutukseen.

Omnian ammatillisiin perustutkintoihin ja Tutkintokoulutukseen valmentavaan TUVA-koulutukseen voi vielä hakea jatkuvassa haussa. Elokuun aloitukseen ammatillisen perustutkintojen ja TUVAn haku on auki 10.7.2022 asti. Opiskelijavalinnoista ilmoitetaan viimeistään 1.8.2022.

  • InfoOmniasta(ulkoinen linkki) saat tietoa eri koulutuksista sekä opinto- ja uraohjausta puh 09 2319 8360, info@omnia.fi. Henkilökohtainen asiakaspalvelu avoinna ma–to 9–15 ja pe 9–14 (suljettu arkisin klo 12–13). 

Mikäli tarvitset opinnoissasi runsaasti tukea, voit hakea TUVA-paikkaa vaativan erityisen tuen oppilaitoksesta kuten Ammattiopisto Live(ulkoinen linkki)stä

Neuvontaa ja ohjausta toisen asteen opintoihin kesällä 

  • Ohjaamotalon Starttipiste auttaa ilman ajanvarausta, ajanvarauksella tai sähköisesti.
  • Etsivät nuoriso-ohjaajat neuvovat jatko-opintopaikkoihin hakemisessa ja ovat apuna ja tukena pohdinnoissa kesällä. Soita tai lähetä tekstiviesti numeroon 043 824 3453 ma-pe kello 9-16 välillä. Voit myös laittaa viestiä sähköpostiin: etsivanuorisotyo@espoo.fi
  • Kasvatus ja opetus
  • Varhaiskasvatus
  • Esiopetus
  • Perusopetus
  • Lukiokoulutus