Espoon vammaispalvelut julkistaa palveluoppaan

10.6.2022 8.15Päivitetty: 21.6.2022 11.51

Espoon vammaispalvelujen uusi palveluopas(ulkoinen linkki) on julkistettu. Oppaassa kerromme, millaisia palveluja vammaispalvelut tarjoaa, millaisiin tilanteisiin palvelut on tarkoitettu ja miten niitä voi hakea. Kuvaamme Espoon kaupungin vammaispalvelut, ja lisäksi olemme nostaneet esille myös järjestöjen ja muiden yhteisöjen tarjoamia palveluita.

- Palveluoppaalla haluamme vastata asiakkailta saamaamme palautteeseen, jonka mukaan vammaispalveluita on hankala ymmärtää ja tieto on hajallaan, kertoo oppaan laatimisesta vastannut asiantuntija Suvi Linnanmäki-Koskela. Opas on tiivistetty kooste kaupungin vammaispalveluista.

Olemme hyödyntäneet oppaan tekemisessä laajasti vammaispalvelujen sosiaalityöntekijöiden ja -ohjaajien osaamista. Opasta kommentoi luonnosvaiheessa myös kokemusasiantuntijamme, jonka palaute oli yksiselitteinen:

”Hieno opas. Hyvin eroteltu asiat ja tuotu ilmi miten hakea. En äkkiseltään muuttaisi mitään.”

Opas on tarkoitettu avuksi kaikille, jotka ovat tekemisissä vammaispalvelujen kanssa: vammaisille henkilöille itselleen, heidän läheisilleen sekä yhteistyötahojemme työntekijöille.

Tarkoituksena on edelleen kehittää palveluopasta tulevan Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen asukkaiden käyttöön. Toivomme kehitysideoita ja palautetta lomakkeen kautta: https://link.webropol.com/s/Palveluopas(ulkoinen linkki)

Voit noutaa itsellesi oppaan paperisena versiona Espoon kaupungin asiointipisteistä(ulkoinen linkki).

Palveluopas on käännetty ruotsiksi ja englanniksi.