Uusi Espoo-info lähtee liikkeelle

Julkaistu: 31.5.2022 7.55Päivitetty: 14.6.2022 7.34
Kaksi ihmistä seisoo ja toinen näyttää toiselle tabletilta jotain.
Espoo-infon liikkuvan palvelun ensimmäiset asiakkaat saivat perehdytystä muun muassa HSL:n sovellukseen.Kuva: Hanna Kautto

Uuden Espoo-infon palveluneuvojat ovat aloittaneet liikkuvan palvelun eli digituen ja palveluneuvonnan viemisen suoraan niistä hyötyvien ihmisten luokse, esimerkiksi senioreiden palvelukeskuksiin.

”Tarjoamme liikkuvaa neuvontapalvelua Espoo-info-nimen alla alueilla, joilta suljemme nykyiset asiointipisteet. Espoonlahdessa toiminta alkoi nyt toukokuussa, Espoon keskuksessa aloitamme elokuussa ja myöhemmin toiminta käynnistyy myös Tapiolassa. Kartoitamme parhaillaan paikkoja, joihin liikkuva neuvontapalvelumme voisi jalkautua”, kertoo asiointijohtaja Kirsi Remes.

Tervetuloa asioimaan ja tutustumaan palveluun

Espoo-infon liikkuva neuvontapalvelu suuntasi ensimmäiselle keikalleen Soukan Elä ja asu -seniorikeskukseen tiistaina 24.5. Asiakkaita paikalla oli harvakseltaan, mutta he saivatkin sitä syvällisempää perehdytystä muun muassa HSL:n mobiilisovelluksen asentamiseen ja kaupungin palautekanavaan. Lisäksi yhteystiedot vaihtuivat, kun pohdimme yhdessä, minne muualle Espoo-infon kannattaisi liikkua.

”Seniorikeskuksen henkilökunta esitteli meille toimintaansa ja yhdessä ideoimme, kuinka voimme tukea ikääntyvien espoolaisten hyvinvointia. Meidän on tärkeää tuntea toistemme työtä, jotta osaamme ohjata yhteisiä asiakkaitamme: me Espoo-infossa esimerkiksi päivätoimintaan ja muihin harrastuksiin ja vanhustenpalvelut puolestaan meidän puoleemme, jos asiakas tarvitsee tukea tai neuvontaa julkisten palvelujen käyttöön”, kertoo keikalla mukana ollut asiointipalvelupäällikkö Hanna Kautto.

Espoo-infon toiminta muokkautuu vähitellen kokeilujen kautta, yhdessä asiakkaiden kanssa.

Touko-kesäkuussa liikkuvaa palvelua kokeillaan ainakin näissä paikoissa:

ti 31.5. klo 11.30–15 Asukastila Kivenkolo
to 9.6. klo 13.30–15 Senioripaku, Talomuseo Glims
ti 14.6. klo 12–16 Soukan elä ja asu -seniorikeskus Peruutettu sairastapauksen vuoksi
to 16.6. klo 13–15 Kohtaamispaikka Meriemy Kivenlahdessa

Tulevat kohteet päivitetään sivulle Liikkuvan Espoo-infon aikataulu.

Kerro meille, minne Espoo-info voisi liikkua

Espoo-info liikkuu aluksi Espoonlahden alueella, mutta elokuusta alkaen myös Espoon keskuksen ja lokakuusta alkaen Tapiolan alueilla. Kerro meille Webropol-kyselyyn(ulkoinen linkki) vastaamalla, minne Espoo-info voisi liikkua. Voit tehdä ehdotuksia jo nyt kaikille alueille.

Lue lisää: Kysymyksiä ja vastauksia asioinnin muutoksesta

Asiointijohtaja Kirsi Remes, puh. 043 824 9071, kirsi.remes@espoo.fi
Asiointipalvelupäällikkö Hanna Kautto, puh. 046 877 3908, hanna.kautto@espoo.fi

  • Asiointi
Espoonlahti