Tervetuloa kehittämään kestävämpää Espoota!

16.3.2022 6.52
kuvituskuva
Kuva: Espoon kaupunki

Kaupunkiympäristömme muuttuu vauhdilla: kestävän kehityksen mukaiset ratkaisut ja uudet teknologiset sovellukset muokkaavat kaupunkeja, kun tavoittelemme hiilineutraalia ja kestävää yhteiskuntaa. Tämä muutos vaatii kaikkien eri toimijoiden yhteen tulemista ja yhteistyötä - niin kaupunkien, yritysten, järjestöjen, yliopistojen kuin asukkaiden. Tätä työtä ei tehdä yksin. Tule mukaan kuulemaan ja keskustelemaan teemasta laajemmin kevään asukastilaisuuksiin!

Espoon kaupunki toteuttaa yhdessä konsulttiyritys WSP Finlandin kanssa SPARCS-hankkeessa (https://www.espoo.fi/fi/kestava-kehitys/sparcs) yhteiskehittämisen mallia, asukkaat ovat merkittävässä roolissa tässä työssä. Osana tätä mallin kehittämistyötä toteutetaan asukaskysely, sekä kaksi asukastilaisuutta aiheeseen liittyen.

  •  4.3. julkaistuun asukaskyselyyn voit vastata aina 24.3.2022 saakka. Kyselyssä kartoitetaan juuri sinun näkemystäsi kehittyvän Espoon tulevaisuudesta. Pääset vastaamaan kyselyyn tästä linkistä: https://fi.surveymonkey.com/r/DY2C3BL(ulkoinen linkki)
  • Kyselyn tuloksia käydään läpi ja virittäydytään keskusteluun aiheen tiimoilta 24.3.2022. Keskusteleva tilaisuus järjestetään Teams-tapahtumana (yhteys toimii selaimen kautta) torstaina 24.3.2022 klo 17:30-18:30. Tilaisuus on kaikille avoin, sinun ei siis tarvitse ilmoittautua erikseen. Tilaisuus järjestetään suomeksi. Hyppää mukaan keskusteluun täällä.(ulkoinen linkki)
  • Myöhemmin tullaan järjestämään myös aiheeseen liittyvä työpaja, 11.5.2022 Tapiolan kirjastossa, osana Hiilijalanjäljillä - tapahtumasarjaa, pysy siis kuulolla.

Asukastilaisuuksissa ja -kyselyssä pyritään tunnistamaan erilaisia haasteita, mahdollisuuksia ja keinoja, jotka liittyvät uusien kestävien ja älykkäiden kaupunkiratkaisuiden toteuttamiseen eri toimijoiden välisenä yhteistyönä. Toimivilla kaupunkiympäristöillä ja -ratkaisuilla on keskeinen rooli siinä, miten arkielämä Espoossa toimii sujuvasti.

Tervetuloa mukaan!

Lisätietoja kestävien ja älykkäiden kaupunkialueiden yhteiskehittämisen mallista (suomeksi): https://co-creatingsparcs.fi(ulkoinen linkki)

  • Kestävä kehitys
  • Kaupunkikehitys