Kaupunginjohtajan innovaatiokilpailu avautuu jälleen yrityksille ja henkilöstölle

Julkaistu: 8.3.2022 7.38Päivitetty: 8.3.2022 11.33
Piirroskuva: ihmisiä istuu kokouspöydän äärellä.

Espoon kaupunki kutsuu espoolaiset yritykset ja oman henkilöstönsä jälleen mukaan kehittämään kaupunkia yhdessä. Tänä vuonna Espoo kaupunkina täyttää 50 vuotta. Miltä kaupungin seuraavat vuosikymmenet näyttävät? Kutsumme sinut innovoimaan yhteistä, kestävää tulevaisuutta kaupunginjohtajan innovaatiokilpailuun. Ilmoittautuminen avautuu 6.4.2022 ja sulkeutuu 24.5.2022.

Kilpailussa etsimme uudistuksia ja ideoita, joiden avulla parannamme espoolaisten palveluja ja kehitämme Espoo-tarinan mukaisia toimintatapoja. Haluamme kiinnittää erityistä huomiota uudistuksiin, joissa asiakkaat ja kuntalaiset ovat etusijalla − paremman palvelun saajina ja jopa kehittämistyön kumppaneina.

Kilpailun tarkoituksena on myös tehdä näkyväksi Espoossa tehtävää jatkuvaa innovatiivista kehittämistyötä.

"Innovaatiotyömme kulmakivi on yhdessä tekeminen, Make with Espoo -hengessä. Kun Espoo täyttää tänä vuonna 50 vuotta kaupunkina, on tämä erinomainen taitekohta ideoida ratkaisuja, joiden turvin pidämme Espoon jatkossakin parhaana paikkana asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää", sanoo kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä.

Onko ideasi jo pantu käytäntöön vai vielä kehitteillä?

Vuoden 2022 kilpailuun haetaan asukas- ja asiakaslähtöisiä innovaatioita kahdessa sarjassa:

  1. Innovaatiot-sarja. Uudet innovaatiot, jotka ovat jo osoittaneet ratkaisevansa haasteita vaikuttavasti tai tuottavasti.
  2. Potentiaaliset innovaatiot -sarja. Uudet innovaatiot, jotka ovat vielä kehitysvaiheessa ja joilla on potentiaalia ratkaista haasteita vaikuttavasti tai tuottavasti.

Kyseessä voi siis olla innovaatio, joka on jo ehtinyt tuottaa paljon tuloksia tai tuore ajatus, jonka tuottama sato korjataan vasta myöhemmin.

Ideat pohdintaan jo nyt

Kilpailu avautuu virallisesti 6.4.2022. Osallistumisohjeet ja arviointikriteerit julkaistaan espoo.fi-sivuilla maaliskuun aikana.

”Espoolaisissa yrityksissä ja Espoon kaupungin työyhteisöissä kannattaa jo nyt miettiä, oletteko tehneet uudistuksia tai ideoineet jotain, jolla voisitte osallistua kilpailuun”, Mäkelä kannustaa.

Parhaiten kilpailussa menestyvät asiakaslähtöiset innovaatiot, joissa on todellista uutuusarvoa ja joiden avulla toiminnasta on saatu tai on mahdollista saada entistä jouhevampaa, tuloksellisempaa ja vaikuttavampaa.

Laatukeskuksen raati arvioi hakemukset ja valitsee finalistit, jotka saavat tiedon valinnastaan kesä−heinäkuun vaihteessa. Finalistit kutsutaan esittelemään innovaationsa lyhyesti Espoon kaupungin johdon foorumiin elokuun loppupuolella, ja voittajat julistetaan lokakuussa. Voittajat palkitaan rahapalkinnoilla.

Espoon hakemukset osallistuvat automaattisesti myös kansalliseen ja kansainväliseen innovaatiokilpailuun(ulkoinen linkki).

Lisätietoja

Innovaatiokilpailun 2021 voitot jaettiin – pääpaino ennaltaehkäisevissä palveluissa

Marianne Julkunen, Palvelukehitys, Konsernihallinto, Espoon kaupunki, p. 040 5548 3606 tai marianne.julkunen@espoo.fi

 

  • Innovaatiotyö
  • Töissä Espoolla