Kiertotaloutta datalla -haastekilpailussa voit osallistua Espoon kiertotalouden kehittämiseen

Julkaistu: 10.12.2021 7.12Päivitetty: 10.1.2022 5.59
Neljä ihmistä pöydän ympärillä tekemässä yhdessä töitä.
Kuva: Olli Urpela

Espoon kaupungin haaste on yksi kuudesta kiertotalouden haasteesta, mihin etsitään osallistujilta uusia ideoita datan avulla.

Minkälaisia kiertotalouden toimintoja ja toimenpiteitä väestö, kaupunki- ja elinkeinorakenne mahdollistaa? Mikä on kaupungin rooli kiertotalouden edistämisessä? Minkälaista dataa tarvitaan, jotta kiertotalouden toimijat voivat tehdä vaikuttavampia ratkaisuja?

Circular Design Network on käynnistänyt haastekilpailun, jolla haetaan uusia ideoita ja konsepteja datan hyödyntämiseen kiertotaloudessa. Kilpailun avulla halutaan myös luoda uusia aktiivisia kontakteja erilaisten toimijoiden välille, syventää yhteistyötä ja tuoda yhteen erilaisia kiertotalousnäkökulmia. Viime kädessä tavoitteena on luoda yhteistyössä uusia datapohjaisia liiketoimintamahdollisuuksia ja toimintamalleja kiertotalouteen. Espoon kaupungin haaste on yksi kuudesta, ja haasteessamme kutsumme osallistujia ideoimaan toimenpiteitä Espoon kiertotalouden vahvistamiseen kaupungin olemassa olevan datan avulla. 

Kiertotalouden kehittäminen on meille Espoossa tärkeää, ja olemme sitoutuneet kiertotalouteen allekirjoittamalla vuonna 2020 Circular Cities Declaration -kiertotaloussitoumuksen. Espoon kiertotaloushaasteet ja samalla mahdollisuudet ovat kaupunkialueille tyypillisiä asumiseen ja yritystoimintaan liittyviä haasteita: ruokahävikki, pienelektroniikan, tekstiilin ja muovin kierrätysasteen nostamiseen liittyvät tarpeet sekä hiilineutraali rakentaminen, lämmitys, liikenne ja liikkuminen. Palvelullistaminen sekä jakamisen alustat voisivat tuoda uusia toimintamalleja ja mahdollisuuksia asukkaille ja myös pk-sektorille.

Haastekilpailussa tavoitellaan ideoita, konsepteja, toimintamalleja, ratkaisuja tai liiketoiminta-aihioita, jotka ratkovat kiertotalouden haasteita datan avulla tai sitä hyödyntäen. Haastekilpailuun voivat osallistua yksityishenkilöt tai tiimit eri organisaatioista rajoituksetta. Ensimmäisen vaiheen lyhyt ideakuvaus jätetään raadille 24.1.2022 mennessä.

Lisätietoa haasteesta ja siihen ilmoittautumisesta voit lukea linkistä: https://circinnovation.com/haastekilpailu/(ulkoinen linkki)

  • Kestävä kehitys