Espoon kaupunki ei hyväksy henkilöstöön ja oppilaisiin kohdistuvaa painostusta

19.8.2021 10.56Päivitetty: 19.10.2021 8.27
Pidä turvaväli -opaste lattiassa. Kuvaajan jalat opasteen vieressä.
Kuva: Nina Elfvengren

Koronarokotuksiin liittyvät painostuskeinot, jotka kohdistuvat erityisesti terveydenhuoltoon ja opetustoimeen, ovat lisääntyneet 12–15-vuotiaiden rokotusten alettua.

Espoon kaupunki ei hyväksy henkilöstöönsä kohdistuvaa, työtehtävistä johtuvaa painostusta missään muodossa, ei sähköposteina, Wilma-viesteinä tai häiritsevänä käytöksenä esimerkiksi rokotuspisteillä.

Kaupunki ei hyväksy myöskään koulujen alueella tapahtuvaa painostusta, joka kohdistuu oppilaisiin, opettajiin tai terveydenhoitajiin. Erityisen moitittavaa on, että painostus kohdistuu 12–15-vuotiaisiin nuoriin, jotka voivat kokea aikuisen painostusyritykset erityisen ikävinä tilanteina.

Kaupunki on vastuussa henkilöstönsä työhyvinvoinnista ja oppilaidensa koulurauhasta. Tarjoamme henkilöstölle ja oppilaille tukea ja teemme yhteistyötä viranomaisten kanssa ilmiön hillitsemiseksi. Tarvittaessa ilmoitamme matalla kynnyksellä poliisille asiattomasta toiminnasta toimipisteissämme ja henkilöstöön tai oppilaisiin kohdistuvasta painostuksesta.

Lisätietoja: Kouluilla annettavat 12–15-vuotiaiden koronarokotukset 

  • Koronavirus
  • Kouluterveydenhuolto