Hoivakotiportaali auttaa löytämään sopivan hoivakotipaikan itsellesi tai läheisellesi

Julkaistu: 18.3.2021 10.49Päivitetty: 8.10.2021 12.13

Kun elämässä tulee se hetki, että kotona asuminen ei ole enää ikääntyneen hyvinvoinnin kannalta paras vaihtoehto, ryhtyvät omaiset usein etsimään hoivakotipaikkaa läheiselleen. Hoivakotipaikan etsimistä, vertailua ja valitsemista helpottamaan on tulossa hoivakotiportaali, joka palvelee koko Länsi-Uuttamaata. Hoivakotiportaalissa voit valita tarjolla olevista hoivakotivaihtoehdoista itsellesi tai omaisellesi sopivimman. Hoivakoteja voi vertailla esimerkiksi kuvien ja omaisten antamien arvosanojen perusteella.

Entistä monipuolisempaa tietoa

Hoivakotiportaali on ollut Espoossa käytössä runsaan vuoden (hoivakodit.espoo.fi). Kevään aikana hoivakotiportaali siirtyy uuteen osoitteeseen ja laajenee kattamaan koko Länsi-Uudenmaan. Samalla portaaliin tuodaan entistä monipuolisemmin tietoa hoivakodeista, kuten asukkaiden ja omaisten palautetta sekä valvontaraportteja. Tarkoituksena on helpottaa hoivakodin valintaa, kun kaikki tieto on koottuna yhteen.

"Hoivakotiportaalin hyöty on se, että kaikki tieto on samassa paikassa ja helposti saatavilla. Kun on aika tutustua hoivakoteihin, portaalissa voi tehdä sen helposti. Sinne kerätään kaikki tarpeellinen tieto hoivakodeista päätöksenteon tueksi", projektipäällikkö Salla Kälkäinen kertoo.

Hyvin tehty työ näkyviin

Hoivakotiportaalista näkee siis jatkossa yhä laajemmin, miten tyytyväisiä hoivakotien asukkaat tai omaiset ovat ja minkälaisia valvontaraportteja hoivakodeista kirjoitetaan. Avoin arviointi ja palaute ohjaavat myös hoivakotien omaa työtä oikeaan suuntaan. Hyvin tehty työ kun näkyy kaikille hyvinä arvosanoina ja palautteena. 

Kaikki uudet ominaisuudet tulevat käyttöön viimeistään toukokuussa.

"Jatkossa hoivakotiportaali on kaikkia länsiuusimaalaisia varten rakennettu, valittavissa olevien hoivakotien avoin vertailu- ja arviointipalvelu", Kälkäinen iloitsee.

Hoivakotiportaalissa ei voi suoraan valita tai varata hoitopaikkaa, vaan varausprosessi etenee sosiaali- ja terveydenhuollon henkilökunnan kautta kuten tähänkin asti. Portaalista voi kuitenkin etsiä itselleen tai omaiselleen mieluisan paikan, ja sen jälkeen toivoa sijoitusta sinne. Mikäli paikkoja ei juuri tuolloin ole vapaana, paikkaa voi jäädä jonottamaan.

Uudistuva hoivakotiportaali on osa Länsi-Uudenmaan sote -hanketta.

  • LU-sote
  • Hyvinvointialue