Meidän Espoo 20X0 - Työpajassa tehtiin tulevaisuutta yhdessä

Mitä sinä haluat nähdä tulevaisuuden kaupungissa? Miten asumme, liikumme ja elämme vuonna 20X0? Millaista tulevaisuutta toivomme Espoolle?

Tapahtuma oli suunnattu kaikille, joita Espoon tulevaisuus kiinnostaa. Ennakkotietoja tai erityisosaamista ei tarvittu− omat kokemukset ja unelmat Espoosta riittivät.  

Työpajassa sovellettiin Sitran Tulevaisuustaajuus-menetelmää. Aluksi tutkailimme, millaiset vaiheet, valinnat ja sattumat ovat tehneet Espoosta sen kaupungin, jonka tunnemme tänään. Pohdimme, mikä kaikki vaikuttaa Espoon tulevaisuuden muotoutumiseen.  

Kuvittelimme toivottavaa tulevaisuutta Espoolle muutaman vuosikymmenen päähän. Mitä sellaista hyvää on nykyhetkessä, mitä haluamme vahvistaa tulevaisuudessa? Minkä pitäisi muuttua, jotta tulevaisuus olisi parempi – ja kenelle? Mitä yllättävää voisi tapahtua? 

Työpajan tuloksia hyödynnetään Espoon kaupunkisuunnittelussa ja kestävän kehityksen työssä sekä Espoon työväenopiston opintotarjonnan kehittämisessä.  

Työpaja pidettiin tiistaina 12.4. kello 17.00–20.00 Omnian Leppävaaran tiloissa (Upseerinkatu 11). 

Espoo täyttää 50 vuotta

Meidän Espoo 20X0 -tapahtumat juhlistivat Espoon 50-vuotista taivalta kaupunkina. Tervetuloa mukaan koko vuoden jatkuvaan yhteiseen juhlaan! Tutustu Espoo 50 -vuoden tapahtumia esittelevään sivustoon Espoon kaupungin verkkosivuilla.