Leppävaaran lukion urheilulinja

Kuva: Leppävaaran lukio

Leppävaaran lukion urheilulinja tarjoaa aktiivisille ja huipulle tähtääville nuorille urheilijoille laadukkaat ja joustavat lukio-opiskelun ja urheiluvalmennuksen yhdistämisen mahdollisuudet.

Urheiluvalmennuksen pääpaino on lajitaitojen ja fyysisten perusominaisuuksien kehittämisessä. Tarjoamme lajivalmennusta pääasiassa espoolaisten yhteistyöseurojen urheilijoille. Muiden lajien ja seurojen urheilijoille tarjoamme fysiikkavalmennusta lukion monilajivalmennusryhmässä.

Leppävaaran lukion urheilulinjalle haetaan sähköisesti yhteishaussa Opintopolku-palvelussa(ulkoinen linkki). Lisätietoja tulee yhteishaun lähestyessä. Katso lisää urheiluoppilaitokseen hakemisesta, opiskelijavalinnan hakuprosessista ja kriteereistä Olympiakomitean sivuilta(ulkoinen linkki).

Urheilulinjalle valitaan lukuvuonna 2022-23 yhteensä 50 opiskelijaa. Hakea voi joukkuelajin tai yksilölajin edustajana. Sisäänpääsyyn vaikuttavat lukuaineiden keskiarvo (vähintään 7,0), liikunnan arvosana ja lajiliittojen urheilijapisteet. Urheilulinjan opiskelijavalinnan kriteereissä noudatamme valtakunnallista urheilulukioiden pisteytystä. Urheilulinjan opiskelijat voivat suorittaa yhteensä 15 urheiluvalmennuksen opintojaksoa lukioaikana. Lukion yleislinjan opiskelijoilla on mahdollisuus hakea urheilijastatusta ja osallistua oman seuran aamuharjoituksiin.

Leppävaara