Vuoden 2021 ilmakuva kaavamuutosalueen ympäristöstä.
Vuoden 2021 ilmakuva kaavamuutosalueen ympäristöstä.Kuva: Espoon kaupunki

Postipuun koulun ja päiväkodin laajennus

AsemakaavoitusLeppävaara

Asemakaavoituksen tavoitteena on laajentaa Postipuun koulun ja päiväkodin tiloja. Osa nykyisistä rakennuksista on tarkoitus purkaa. Nykyisten tonttien laajentamista tarkastellaan riittävien ulkoilualueiden varmistamiseksi. Myös Ruutikadun pohjoispuolisen yleisen pysäköintialueen laajentamista ja käyttöä koulun pysäköintitarpeisiin tarkastellaan. Kaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelma ja valmisteluaineisto tulevat nähtäville arviolta kevätkaudella 2023.

Kaavan nimi

Postipuun koulu

Aluenumero

110518

Kaavatyyppi

Asemakaavan muutos

Vaihe

Aloitusvaihe

Hakija

Espoon kaupunki

Taustaa

Postipuun koulun ja päiväkodin tiloja laajennetaan kasvavan väestön tarpeisiin. Kaavoituksella pyritään tehostamaan tonttien käyttöä. Tilapalveluiden ensisijainen tavoite on yhteishanke, jossa tontit yhdistetään ja toiminnot sijoitetaan yhteen rakennukseen. Suunnittelussa huomioidaan alueen läpi kulkevat kävelyn- ja pyöräilyn yhteydet sekä Kirkkalanojan virtavesialue.

Jenni Mikkola

arkkitehti, asemakaavoitus+358 43 8252864Tekniikantie 15, Otaniemi

Ina Westerlund

maisema-arkkitehti+358 40 6369256Tekniikantie 15, Otaniemi

Tarja Pennanen

suunnittelupäällikkö, asemakaavan liikennesuunnittelu+358 46 8773002Tekniikantie 15, Otaniemi
Vaikuta nyt -uutiskirje kertoo, mihin hankkeisiin voit juuri nyt vaikuttaa ja mitä lähialueellasi tapahtuu. Lisäksi saat tiedon tulevista asukastilaisuuksista. Kirje ilmestyy sähköpostiisi kahden viikon välein. Tilaa klikkaamalla kuvaa!