Alakartanontie ja Soukantie on merkitty opaskarttaotteeseen sinisellä viivalla.

Alakartanontie, Soukantie, Soukankuja ja Kastevuorenkuja

Kadut ja liikenneEspoonlahti

Alakartanontie ja Soukantie ovat olemassa olevia kokoojakatuja. Soukankuja ja Kastevuorenkuja ovat olemassa olevia asuntokatuja. Kadut saneerataan ja samalla parannetaan kevyen liikenteen järjestelyjä. Katujen ajoradat varustetaan reunakivillä ja hulevedet johdetaan hulevesikaivojen kautta hulevesiviemäreihin. Kaduille rakennetaan uutta vesihuoltoa ja teknisiä verkostoja. Katualueille toteutetaan istutuksia ja katuvalaistus uusitaan.

Alakartanontien pohjoisreunaan rakennetaan uusi eroteltu jalankulku- ja pyörätie ja eteläreunaan uusi jalkakäytävä. Soukantien länsireunaan välillä Alakartanontie-Soukankuja rakennetaan uusi yhdistetty jalankulku- ja pyörätie. Kadun itäreunaan rakennetaan uusi jalkakäytävä bussipysäkiltä Alakartanontielle. Soukantiellä välillä Soukankuja-Soukanahde nykyinen jalkakäytävä levennetään ja muutetaan yhdistetyksi jalankulku- ja pyörätieksi. Soukankujan eteläreunaan rakennetaan uusi jalkakäytävä välille Soukantie- Soukanraitti. Kastevuorenkujan molemmin puolin rakennetaan pysäköintitaskut ja kadun länsireunaan rakennetaan uusi jalkakäytävä.

Katusuunnitelmaluonnoksia esiteltiin asukastilaisuudessa Espoon kaupunkitekniikan keskuksessa, osoitteessa Tekniikantie 15 (sisäänkäynti sisäpihan puolelta) neuvotteluhuoneessa Pitkäjärvi 15.5.2023 klo 16:30-17:30. Tilaisuuden aluksi esiteltiin suunnitelmaluonnos, jonka jälkeen oli aikaa mielipiteille. Kommentteja luonnoksiin voi antaa asukastilaisuudessa tai sähköpostilla 21.5.2023 saakka merja.vainikka@espoo.fi(ulkoinen linkki).

Luonnosvaiheen jälkeen viimeisteltävä katusuunnitelmaehdotus asetetaan maankäyttö- ja rakennuslain mukaan nähtäville 19.6-4.7.2023 ja viedään sen jälkeen teknisen lautakunnan käsiteltäväksi. Nähtävillä olosta ilmoitetaan erikseen asianosaisille kirjeitse.

Vaikuta nyt -uutiskirje kertoo, mihin hankkeisiin voit juuri nyt vaikuttaa ja mitä lähialueellasi tapahtuu. Lisäksi saat tiedon tulevista asukastilaisuuksista. Kirje ilmestyy sähköpostiisi kahden viikon välein. Tilaa klikkaamalla kuvaa!​

Yhteystiedot

Merja Vainikka

Projektipäällikkö+358 50 5819304Tekniikantie 15, Otaniemi

Kaupunkiympäristön asiakaspalvelu

+358 9 81625100