Postkortshälsningar till nya Esbobor

21.8.2023 10.40

Esbo stad växer snabbt och det är viktigt för oss att våra invånares vardag fungerar smidigt. Vi vill önska alla nya invånare som flyttat till Esbo välkomna till sin nya hemstad. Därför skickar vi en postkortshälsning till alla nya Esbobor.

Postkorten skickas i augusti till alla som flyttat till Esbo under första halvåret 2023. Med kortet vill vi hjälpa alla Esbobor med att hitta sina favoritbitar av staden och uppmuntra dem att bekanta sig med sina grannar.

“Det är viktigt att etablera sig i en ny gemenskap och en ny hemstad. Du kan bekanta dig med dina nya hemknutar till exempel genom att vandra i närskogen tillsammans med en granne. Vi vill också uppmuntra dig att använda Esbo stads tjänster – genom att visa det här kortet får du gratis tillträde till en av stadens fem simhallar”, säger utvecklingschefen för invånardelaktighet Marianne Julkunen.

Totalt skickade vi kort till närmare 7 500 adresser. Kortet är på finska, svenska och engelska och innehåller dessutom en kort hälsning på arabiska, estniska, kinesiska, ryska, somaliska och ukrainska.

Nästa gång skickar vi kort i februari till alla som flyttat till Esbo under sista halvåret 2023.

Läs mer och ta del av tipsen kring att inrätta sig i Esbo.