Ansökningstiden till finskspråkiga klubbar inom småbarnspedagogiken för perioden 2023-2024 pågår

1.3.2023 6.00Uppdaterad: 15.3.2023 13.21
Tuschpennor i olika färger i en kartong.
Bild: Juho Kuva

Ansökningstiden för klubbar inom den finskspråkiga småbarnspedagogiken började i mars. Ansök om plats senast 31.3.2023.

Esbos finskspråkiga småbarnspedagogik ordnar avgiftsfria klubbar för barn i åldern 2-5 år. I klubben får barnet kompisar samt får öva på sociala färdigheter och fungera i grupp. Klubbarna erbjuder högklassiga och meningsfulla aktiviteter och de riktar sig till barn i hemvård. Verksamheten stöder barnets uppväxt och utveckling samt familjernas fostringsarbete.

Klubbarna inom småbarnspedagogiken är verksamma 2-3 dagar i veckan utan vårdnadshavare, cirka 2-3 timmar per gång. Två yrkeskunniga vuxna fungerar som klubbledare. Gruppen består av 8-14 barn, i viss mån beroende på barnens ålder. I klubben sysslar vi med mycket trevligt, till exempel lekar, sång, pyssel, läsning och så rör vi på oss. Klubben håller också en paus för mellanmål, där barnen njuter av den matsäck de har tagit med sig hemifrån.

Klubbverksamhet ordnas i regel på förmiddagarna i daghemmens och invånarparkernas lokaler på olika håll i Esbo. I klubbarna är språket finska, men alla barn som bor i Esbo är välkomna oavsett modersmål.

Klubbarna för perioden 2023-2024 inleds på hösten den 10 augusti 2023 och avslutas på våren den 31 maj 2024.

Klubbarna inom småbarnspedagogiken följer skolornas och förskoleundervisningens lov, dvs. under höstlovet, jullovet och sportlovet ordnas ingen klubbverksamhet. Du ser klubbarnas semestrar här.

Gör en elektronisk klubbansökan på webben

Ansökningstiden för klubbarnas verksamhetsperiod 2023-2024 är i mars månad, 1.3-31.3.2023.

Du kan göra en elektronisk klubbansökan för ditt barn på adressen www.espoonvarhaiskasvatus.fi(extern länk, öppnas i ett nytt fönster) Systemet kräver stark autentisering i samband med inloggningen, till exempel nätbankskoder.

Beslut om klubbplats fattas för en verksamhetsperiod. Till klubbarna kan du dock också söka plats som eventuellt blir ledig efter ansökningstiden. Klubbansökan kan lämnas in även om klubbarnas verksamhetsperiod redan har börjat. Ansökningarna är i kraft till slutet av verksamhetsperioden.

Här hittar du alla klubbar inom småbarnspedagogiken i Esbos kartvy.(extern länk, öppnas i ett nytt fönster) Välj ”klubbar” som verksamhetsform i kartans meny.

  • Småbarnspedagogik