Utställningscentret WeeGee var det tredje populäraste Museikortsmålet 2022

24.1.2023 16.27
Mauri Kunnas utställningsrum med skisser och teckningar
Under de tre första månaderna fick Mauri Kunnas-utställningen nästan 35 000 besökare.Bild: Kerttu Penttilä

Utställningscentret WeeGee i Hagalund i Esbo blev en av de populäraste Museikortsmålen med hjälp av nya innehåll, såsom Mauri Kunnas-utställningen som öppnades i oktober.

Utställningen om Mauri Kunnas livsverk och omfattande produktion öppnade på WeeGees plan 2 i oktober. Under de tre första månaderna fick utställningen till och med 34 864 besökare. Mauri Kunnas-utställningen är en permanent del av utställningscentrets utbud och kommer i framtiden att kompletteras med nya element och varierande säsongsinnehåll och -evenemang. Den innehållsrika och funktionella utställningen har varit särskilt populär bland barnfamiljer, och i oktober fick WeeGee ett rekordantal minderåriga besökare.

Arkitekt Matti Suuronens utopistiska plasthus Futurohuset från 1960-talet, som har bedårat besökare om somrarna på WeeGees bakgård i tio år, fick också sin rekordpublik på 18 872 besökare.

Utställningscentret WeeGee är ett kulturobjekt i Hagalund i Esbo som består av EMMA – Esbo moderna konstmuseum, KAMU Esbo stadsmuseum, Mauri Kunnas-utställningen och Futurohuset.

I början av januari publicerade utställningscentrets båda museer sina egna besöksrekord. EMMA fick till och med 170 822 besökare under året. KAMU i WeeGee lockade en publik på 61 420 besökare och var det näst populäraste besöksmålet bland Esbo stadsmuseums fem museiobjekt efter Glims gårdsmuseum.

”Som före coronatiden, visar antalet besökare på utställningscentret WeeGee 2022 en växande tendens. WeeGees utställningar förra året har klart varit aktuella och attraktiva, eftersom ett rekordstort antal besökare har gjort museibesök i Hagalund i Esbo. Alla aktörer på utställningscentret har producerat högkvalitativt innehåll, vilket i sin helhet har gripit våra besökare", sammanfattar Piia Lääveri, produktionschef på utställningscentret WeeGee.  

Mer information:

Piia Lääveri
produktionschef
tel. +358 40 7199169
piia.laaveri@espoo.fi 

  • WeeGee
Hagalund