Entimmeståget till Åbo Ab ordnar ett invånarmöte i Kuninkaantien lukio

6.10.2022 5.35Uppdaterad: 6.10.2022 6.14
Tåget anländer till Esbo centrum.
Direktbanan mellan Esbo och Salo är en del av ett projekt för en snabb järnvägsförbindelse mellan Helsingfors och Åbo. Järnvägsstationen i Esbo centrum.Bild: Janne Ketola

Planeringen av en ny tågförbindelse mellan Helsingfors och Åbo framskrider. Entimmeståget till Åbo Ab ordnar ett möte för markägarna och invånarna i området för en planerad direktbana mellan Esbo och Salo.

Entimmeståget till Åbo Ab ordnar ett invånarmöte i Kuninkaantien lukio, Brunnsmästarängen 2, torsdag 13.10.2022 kl. 17–20. Man kan komma till mötet när man hinner och man behöver inte anmäla sig på förhand. 

På mötet kan man diskutera fritt vid kartorna, bland annat om vägarrangemangen i järnvägsplanen och om eventuella områden för placering av överskottsmassor. Dessutom kan deltagarna ge respons på utkasten till planer. Du är välkommen att diskutera också andra frågor som gäller projektet och planeringen. 

På plats finns projektchefen på Entimmeståget till Åbo Ab samt experter från planeringsgruppen. 

Till mötet har man också inbjudit in ägarna till fastigheter i närheten av det planerade järnvägsspåret.  

På Entimmeståget till Åbo Ab:s webbplats kan du ge respons eller ställa frågor om planeringen på adressen https://www.tunninjuna.fi/sv/ge-respons(extern länk). Planutkasten som presenteras på mötet uppdateras på webben 13.10.2022. 

Mer information om tågförbindelsen mellan Helsingfors och Åbo: vayla.fi/sv/alla-projekt/helsingfors-abo(extern länk) 

Mer information om direktbanan mellan Esbo och Salo (på finska): https://vayla.fi/kaikki-hankkeet/espoo-salo-oikorata(extern länk) 

Mer information om projektet Entimmeståget: www.tunninjuna.fi/sv(extern länk)

  • Stadsutveckling
Esbo centrumKöklaxAlberga