Barnens veckoslut sprider glädje igen 1–2.10.2022

29.8.2022 5.36Uppdaterad: 15.9.2022 7.34

Barnens veckoslut, som ordnas för andra gången nu i år, erbjuder oförglömliga upplevelser inom barnmusik, teater och utställningar, både live och på webben på olika håll i Esbo. Barnens veckoslut är en del av programmet under jubileumsåret Esbo 50 år som stad.

Retroteknologiutställning i Esboviken

På miniutställningen I love 8 bit på Lippulaivabiblioteket kan besökarna undersöka och testa datateknik från 1970- och 1980-talen. Lär känna de första hemdatorerna, spela gamla datorspel och pröva på hur man kodade under tidiga år.  Evenemanget passar besökare i alla åldrar, även föräldrar samt mor- och farföräldrar.

Kejsarens nya kläder svänger i takt med musik i Hagalund

I Louhisalen i Esbo kulturcentrum blir det dags för Kejsarens nya kläder, där den klassiska sagan av H. C. Andersen svänger i takt med fartfylld musik från Avicii till Abba. För barnen ger berättelsen insikter från skolvärlden och för de äldre åskådarna är Kejsarens nya kläder mer av en politisk satir – men en sak är universell och säker: kejsarens bara rumpa får alla att skratta. På scen står Red Nose Companys clownduo Timo Ruuskanen och Tuukka Vasama. 

Babydagen och bekanta barnvisor i Alberga

Under förfesten till Barnens veckoslut i Sellosalen 30.9 firas Babydagen med den bomullsmjuka babyteaterföreställningen Silkkipaperitaivas. Också barnkulturcentret Aurora har program på Babydagen. På söndag eftermiddag hoppar en belönad barnmusikmakare, Tuomo Rannankari, upp på Sellosalens scen tillsammans med orkestern Hiekkakakkuorkesteri. På konserten som passar hela familjen sjunger och leker deltagarna i takt till Tuomos barnvisor, som är bekanta från barnprogrammen på teve.

 

Sandanimationsperformans i Träskända

Sand är ett tema också på barnkulturcentret Aurora, där bildkonstnären Amadeu Vives trollar fram en förtrollande och unik sandanimationsperformans i Mejerisalen. Berättelsen Pieni seikkailu Espoossa innehåller musik som uppförs av cellisten Markus Hallikainen.

På verkstäderna i barnkulturcentret Aurora skapar vi själva. På programmet finns också utställningar.
I Stenfotsgallerian på Aurora finns en utställning av Suvi-Tuuli Junttilas illustrationer ”Pumpulipilviä, mutteriunelmia” och i Träskända ljuder också en del jazzrytmer. Förfest till Barnens veckoslut ordnas förutom i Sellosalen också på Aurora redan på Babydagen fredag 30.9.

På Kannusalen i Esbo centrum ordnas musikleksevenemanget Megamuskari.

Njut av Barnens veckoslut hemma eller var du vill!

Det digitala barnprogrammet kan du följa i det digitala kulturhuset Urban Espoo. På lördag blir det dags för uruppförande av clownmagistern Hanna Teräväs och musikern Tapani Varis musik- och clownerishow Balalaukku. Under föreställningen får vi se hela världar komma fram ur en kappsäck. Föreställningen kan ses gratis på webben 1.10–14.10. På söndagen blir det dans i takt med Megasakki. Megasakki är ett nytt barnmusikband vars svängiga musik och glada stämning får människor i alla åldrar att vippa på rumpan. Bandets gig kan ses 2.10–15.10 på adressen www.urbanespoo.fi/lava(extern länk)

Läs mera om programmet under Barnens veckoslut på vår webbsida som samlar ihop allt program.

Välkomna att njuta, allihopa!

I Barnens vecka deltar Esbo kulturcentrum, Sellosalen, utställningscentret WeeGee, Kannusalen, barnkulturcentret Aurora och Esbovikens kultur. Och dessutom den digitala kulturstaden, Urban Espoo!

Esbo centrumEsbovikenAlbergaHagalund