Tredje vaccindosen bara med tidsbokning – vaccinering i Iso Omena endast med tidsbokning från början av november

Publicerad: 27.10.2021 12.21Uppdaterad: 1.11.2021 11.52

Den tredje vaccindosen mot coronaviruset kan endast ges med tidsbokning. Walk in-vaccinationerna i köpcentret Iso Omena avslutas i slutet av oktober.

Vi ger den tredje vaccindosen endast med tidsbokning, så att vi kan säkerställa att både personal och vaccin räcker till.

Den tredje dosen rekommenderas för personer över 60 år, personer som hör till de medicinska riskgrupperna 1 eller 2, personer med kraftigt nedsatt immunförsvar och personer som fick första och andra dosen med ett kortare mellanrum än sex veckor.

Den tredje vaccindosen ges i Esbo på vaccinationsplatserna med tidsbokning. Vaccinationsplatserna i Esbo:

  • köpcentret Iso Omena
  • Sellobiblioteket (endast torsdagar)
  • Entressebiblioteket (endast fredagar)

På vaccinationsplatserna i Sello och Entresse ger vi fortfarande första och andra doser utan tidsbokning. Vaccinationsplatsen i Iso Omena betjänar från 1.11 endast med tidsbokning.

Det är möjligt att få den tredje vaccindosen tidigast sex månader efter den andra dosen. Detta innebär att största delen av Esboborna över 60 år kan få den tredje dosen i november–december 2021, men en del av dem först i början av 2022. Personer med kraftigt nedsatt immunförsvar kan få tredje dosen inom två månader av den andra dosen.

Tidsbokning för tredje dosen

Du kan boka tid på adressen coronavaccinbokning.fi. 

Just nu har tidsbokningssystemet tider för den tredje vaccindosen fram till årets slut. Det gäller alltså att vänta en stund om din tur att bli vaccinerad infaller först efter årsskiftet.

Om du inte vill boka tid på webben ring tfn 09 8163 4800 (mån–fre kl. 8–18), så ringer vi dig.

  • Ring endast en gång och vänta sedan på att vi ringer upp dig. Återuppringningen kontaktar dig när det finns lediga vaccinationstider.
  • Textmeddelandetjänst för hörselskadade, tfn 040 639 3945.

Mera information om coronavaccinering esbo.fi/coronavaccinering

  • Coronavirus