Självständighetsdagens galakonsert

Esbo stads konsert på självständighetsdagen ordnas igen på Espoo Metro Areena

Esbo stad inbjuder alla invånare till den traditionella galakonserten på självständighetsdagen 6.12.2022 kl. 14.30–16.30. Konserten förmedlar stora känslor, gripande tolkningar och gemenskapens glädje och den ordnas redan för 23 gången.

I evenemanget framträder Susanna Heikki och Aarne Pelkonen. På konserten uppträder Tapiola Sinfonietta som leds av Kristian Sallinen. På estraden ser vi också Tapiolan kuoro som leds av Pasi Hyökki.

Festen på självständighetsdagen inleds med utdelning av Espoo-medaljer. Medaljerna har delats ut sedan 1972 för förtjänstfull verksamhet till förmån för Esbo.

Med direktsändningen vill man beakta dem som deltar i evenemanget hemma samt i olika gemenskaper, som på servicehus. Konsertens inspelning är tillgänglig tills 5.1.2023. Konserten kan följas gratis med dator, surfplatta eller smarttelefon.

Evenemangets produktion ansvaras av Stadsevenemang Esbo. Programändringar är möjliga.

Biljetter tillgängliga från och med 7.11.2022

Lippu.fi(extern länk): 1 €/biljett + beställningsavgift 1,50 €/beställning. Högst 4 biljetter/beställning.

En begränsad mängd gratisbiljetter kan hämtas från Esbo Kulturcentrum, Esbo centrums Esbo-info eller Esbovikens Esbo-info inom ramen för öppettiderna. Högst 2 biljetter/beställning.

Aarne Pelkonen
Susanna Heikki