Maria Faust & Sointi Jazz Orchestra

Saksofonisti Maria Faust.

Tid

21.10.2022 klo 16.00–18.00

Plats

Sellosalen

Musikantplatsen 1 A, 02600 Esbo

Se plats på kartan(extern länk)

Organisatör

Sellosalen

Pris

  • 28 € + bokningsavgift (från 1,50 €), lippu.fi

Köp biljett(extern länk)

Saxofonisten och kompositören Maria Faust, som har en säregen röst och fått erkännande i form av många priser, samt den till mötesgående Sointi Jazz Orchestra med 18 musiker slår samman krafterna i en unik gemensam konsert. Under kvällen för vi höra rykande färska arrangemang av Maria Fausts kompositioner och helt ny musik som Faust skrivit för Sointi Jazz Orchestra.

Maria Faust (f.1979, Kuressaare) är en estnisk altsaxofonist och kompositör som idag verkar i Köpenhamn. Fausts säregna musik bryter traditionella genrer och kombinerar drag från klassisk musik, jazz och nutida musik. Faust ger aktivt konserter med sina olika band i konsertsalar och på musikfestivaler i hela världen.

Sointi Jazz Orchestra som förnyar big band-traditionen har snabbt blivit en av landets mest intressanta jazzorkestrar. Dess konstnärliga ledare och dirigent har sedan starten varit Rasmus Soini. Orkesterns personliga sound uppstår genom den ovanliga instrumentationen och färska arrangemang som utnyttjar bytesinstrument.

Längd 2 h , inkl. paus

Kaikukortti evenemang

Evenemang på sociala medier

  • Alberga
  • musik
  • kulturevenemang