Hanikkas naturstig

Naturstigen i Hanikka leder genom landskapet intill havet i Sökö. Områdets natur är mångsidig och består av alltifrån dungar av klibbal och bergstall till grandominerad blandskog.

Stigen går genom varierande terräng längs spångar, genom skog och över bergskrön. Du kan börja var som helst längs med stigen eller bara gå en del av den. Stigen går ställvis på klipphällar, på fuktigare ställen finns det spångar. Goda vilo- och matplatser längs stigen är bergens krön och strandklipporna.

Stigen har märkts ut i terrängen med skyltar, och lämpar sig bäst för dem som har bra kondition och är vana att röra sig till fots. Längs stigen finns 14 informationstavlor som berättar om bland annat Kaitvikens rikliga fågelbestånd, gravrösen från bronsåldern, märken efter istiden samt skogs- och kustlandskapet. Från fågeltornet kan man skåda sjöfåglar i Kaitviken.

Längd: 5 km Svårighetsgrad: medelsvår

Man kommer till stigen från Svinösund samt bland annat från Sökö och Sökö sund. Med buss kommer man till stigen från busshållplatserna vid Svinösund, Sököberget, Vattuäng, Nedergårdsgränden och Nederbrinken. Det finns en parkeringsplats i början av Mataskärsvägen samt vid motionsslingan i Hanikka.

Kontaktuppgifter

Hanikkas naturstigSommarövägen 9,02380 Esbo+358 9 8162 4832ymparisto@espoo.fi

Länkar

Naturstigar

Anna palautetta(extern länk, öppnas i ett nytt fönster)

Relaterade tjänster

Se verksamhetsställets detaljer på Servicekartan(extern länk, öppnas i ett nytt fönster)