Ohjeita elintarvikealan toimijoille vedenkeittokehotuksen aikana
20.2.2024 9.13Päivitetty: 29.8.2024 11.39
Päivitetty 21.2.2012 klo 8. Terveydensuojeluviranomainen on päättänyt purkaa keittokehotuksen. Vesinäytteet ovat puhtaat, joten vettä voi jälleen käyttää normaalisti.
Ennen keittokehotuksen purkamista tulee talousvesi keittää ennen sen käyttämistä juomavetenä, ruuanlaitossa tai elintarvikkeiden valmistuksessa.
Vettä on keitettävä vähintään 5 minuutin ajan. Myös kahvin- ja vedenkeittimissä käytettävä vesi on ensin keitettävä. Vesi on keittämisen jälkeen käyttökelpoista.
Ottakaa huomioon seuraavia asioita:
- mahdollisuuksien mukaan siirtyminen kertakäyttöastioihin
- teollisuustiskikoneen käyttö on mahdollista, jos vesi kuumenee ohjelmassa yli 80 asteeseen ja astiat ovat täysin kuivat ennen käyttöä
- kahvi- ja juomavesiautomaatit tulee poistaa käytöstä
- höyrytystä käytettäessä tulee huolehtia siitä, että veden lämpötila on yli 100 astetta
- käsienpesun yhteydessä tulee kädet kuivata hyvin sekä lisäksi käyttää käsidesiä tai kertakäyttökäsineitä
Keittokehotus on voimassa, kunnes terveydensuojeluviranomainen on varmistanut veden laadun alueella.
Elintarviketoimintaan liittyvät kysymykset tulee ensisijaisesti osoittaa sähköpostiin elintarvikevalvonta@espoo.fi.