Maahanmuuttotaustaisten huoltajien infotilaisuus: lukio-opinnot tutuiksi infoilta

13.9.2023 6.47Päivitetty: 13.9.2023 7.23

Hei lukiolaisen huoltaja ja tulevan lukiolaisen huoltaja! Haluatko saada lisää tietoa lukio-opinnoista ja lukion tarjoamasta tuesta ja ohjauksesta? Millaista opiskelu lukiossa on? Millaisia mahdollisuuksia nuorelle on tarjolla lukion aikana? Kysymyksiä nuoren opiskelumahdollisuuksista on erityisen paljon, jos suomalainen koulutusjärjestelmä ei ole perheelle entuudestaan tuttu ja huoltajat ovat käyneet omat koulunsa ulkomailla.

Lokakuussa 2023 Espoon lukiokoulutuksen Ohjauksella onnistumisiin -hanke tarjoaa ainutlaatuisen infotilaisuuden lukiokoulutuksesta. Espoolaislukioilla järjestettävä infotilaisuus on suunnattu erityisesti vieraskielisille ja maahanmuuttotaustaisille lukiolaisten huoltajille. Esitykset pidetään suomeksi ja ne tulkataan samanaikaisesti seuraaville kielille: arabia, somali, venäjä ja kiina. Kysymyksiä voi esittää ja vastauksia saada myös englanniksi.

Neuvoja ja käytännön vinkkejä voi kysyä suoraan asiantuntijoilta lukioiden henkilökunnasta ja kulttuuriohjaajilta. Infotilaisuudessa lukioiden henkilökunnan puheenvuorot pidetään suomen kielellä. Neuvontaa huoltajat voivat saada myös omalla äidinkielelläänkin. Lukiokoulutuksen kulttuuriohjaajat toimivat tilaisuuksissa tulkkeina, kielinään arabia, kiina, somali ja venäjä.

Monikieliselle infotilaisuudelle on Espoossa selkeä kysyntä – onhan yhä useampi espoolainen taustaltaan maahanmuuttaja ja opinnot on suoritettu omassa kotimaassa.   

Tutustu Espoon lukiokoulutuksen infotilaisuuden ohjelmaan tarkemmin:

Tiistaina 10.10. klo 18–19.30 Ison Omena kirjasto os. Suomenlahdentie 1, 02230 Espoo

Ohjelma

  • Tervetulosanat
  • klo 18–19 Lukiokoulutuksen henkilökunnan puheenvuorot
  • klo 19–19.30 Neuvontaa sekä keskusteluja lukiokoulutuksen henkilökunnan ja kulttuuriohjaajien kanssa

Tilaisuuden juontaa lukiokoulutuksen projektisuunnittelija Johanna Virkkula

Puheenvuorot:

  • Lukio-opinnot/opinto-ohjaus: Sonja Oikari: Opinto-ohjaaja, Espoon Yhteislyseo
  • Eritysopetus: Juuli Puhto: eritysopettaja, Tapiolan lukio
  • Suomi toisena kielenä(S2) -opetus lukioissa: Salla Seuri: S2-opettaja, Etelä-Tapiolan lukio
  • Kulttuuriohjaajien palvelut Shan Zhu: lukiokoulutuksen projektisuunnittelija

 

Ilmoittaudu tästä linkistä(ulkoinen linkki) 

 

Voisit olla kiinnostunut myös: 

  •  

 

 

  • Lukiokoulutus