Espoolaisia kutsutaan mukaan Terve Suomi -tutkimukseen

14.9.2023 6.00Päivitetty: 14.9.2023 7.21
Mies istuu laiturilla ja kalastaa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) toteuttaa syksyllä Terve Suomi -nimisen kyselyn, jossa olemme mukana. Espoosta tutkimukseen kutsutaan 5300 satunnaisesti valittua yli 20-vuotiasta kaupunkilaista. Tutkimuksessa selvitetään muun muassa asukkaiden terveydentilaa, elämänlaatua, osallisuutta sekä kokemuksia sosiaali- ja terveyspalveluista.

Tutkimuksesta saatavien tietojen avulla voidaan seurata asukkaiden terveyttä ja hyvinvointia ja kehittää kaupungin palveluja. Tietoja on mahdollista verrata muiden alueiden tietoihin sekä koko maan tilanteeseen.

Terve Suomi -tutkimuksesta tehdään joka toinen vuosi kansallinen kysely. Edellinen kysely toteutettiin syksyllä 2022. Kaupungit voivat myös tilata erilliskyselyn, jonka avulla seurataan tarkemmin oman alueen asukkaiden terveyttä ja hyvinvointia.

Jokainen vastaus on tärkeä

Tutkimukseen kutsuttavat on valittu satunnaisesti Digi- ja väestötietoviraston tiedoista. Jokainen kutsun saanut edustaa alueensa saman ikäisiä ja -sukupuolisia henkilöitä, eikä yksittäistä vastaajaa voi korvata toisella.

Kysely käynnistyy syyskuussa. Kyselyyn voi vastata verkossa tai paperilomakkeella suomeksi, ruotsiksi, englanniksi tai venäjäksi.

On tärkeää, että jokainen kutsun saanut osallistuu tutkimukseen. Vastaamalla kyselyyn voi edistää kaupunkilaisten hyvinvointia ja palvelujen kehittämistä.

Kaikkien Terve Suomi -tutkimuksen kyselyyn vastanneiden kesken arvotaan 70 kappaletta 50 euron lahjakortteja(ulkoinen linkki) K-ryhmän kauppoihin.

Tuloksia julkaistaan keväällä 2024

Tuloksia raportoidaan keväällä 2024 THL:n verkkosivuilla. Kaupungit saavat tulokset käyttöönsä hyödynnettäväksi päätöksenteossa. Yksittäistä vastaajaa ei voi tunnistaa vastauksista.

Lisätietoja

Terve Suomi -tutkimuksen kysely: thl.fi/tervesuomi/osallistu(ulkoinen linkki)

Sähköposti: tervesuomi(at)thl.fi

Puhelin (ilmainen): +358 800 97730 arkisin klo 9–11