Meillä puututaan ja välitetään!

25.8.2023 10.42Päivitetty: 30.8.2023 10.45
Mutteri ja vatupassi.
Mutteri ja vatupassi seikkailevat videoilla.

Espoon Kasvun ja oppimisen toimialan työryhmä on tehnyt kaikille luokka-asteille esiopetuksesta lukioon suunnatun lyhyen animaatiovideon avuksi kiusaamisen, häirinnän, syrjinnän ja väkivallan ehkäisyyn ja puuttumiseen. Taustalla ovat lakimuutokset, jotka edellyttävät välitöntä puuttumista niin koulun aikuisilta kuin koulukavereiltakin. Kaikkien tulee käyttäytyä kiusaamatta ja syrjimättä.

Kiusaamista ehkäistään Mutterilla ja Vatupassilla - Videot löytyvät Youtubesta kolmella kielellä: 

Videossa on hyödynnetty Espoon oppilailta ja opiskelijoilta keräämiämme ideoita, miten koulusta saadaan kaikille turvallinen ja hyvä paikka. Video on rahoitettu Opetushallituksen tuella Ohjauksella onnistumisiin-hankkeesta.

Meillä puututaan ja välitetään!

Lisätietoa Yhdessä kiusaamista vastaan | Espoon kaupunki

  • Perusopetus
  • Kasvatus ja opetus