Friisilän koulun MOK-viikon aiheena oli kestävä kehitys

6.6.2023 9.11Päivitetty: 30.8.2023 7.14
Mietimme mitä Itämerestä löytyy.

Tänä keväänä toteutettiin Friisilän koulun MOK-viikko (monialaiset oppimiskokonaisuudet), joka oli oppilaskunnan hallituksen, ympäristöraadin ja ohjaavien opettajien yhdessä ideoima kokonaisuus. Aiheena oli kestävä kehitys. 

Oppilaille annettiin tehtäväksi miettiä, mitä aiheita voitaisiin käsitellä ja millaisia tehtäviä tehdä viikon aikana. Tämän jälkeen he kysyivät muilta koulun oppilailta saman kysymyksen. Seuraavalla viikolla asiat niputettiin yhteen kokouksessa. MOK-viikko järjestettiin toukokuussa viikolla 18.  

"Tutustuimme yhdessä Itämereen keskustelun ja Ylen opetusvideoiden avulla. Mietimme, mitä Itämerestä löytyy. Puhuimme lajittelusta sekä siivosimme koulun pihaa", kertoo koulunjohtaja Eeva Lumiaro.

Lisäksi oppilaat tekivät kestävään kehitykseen liittyviä tietoiskuja käyttäen iPadeissa olevaa ChatterKid-appia.  

"Teemaa on käsitelty eri näkökulmista ja jokainen on saanut varmasti kehitettyä ajatteluaan aiheesta sekä tietämystä globaaleista tavoitteista", Lumiaro kiteyttää.

Mitä viikko on saanut aikaan?

"Kestävä kehitys on selkeästi herättänyt keskustelua ja ainakin kuutoset ovat nostaneet myös esille Agenda 2030 toteutumisen haasteet.  Ruokalaan myös koottiin Hyvän elämän puu. Oppilaat saivat valita kielen, jolla kirjoitettiin, mitä on hyvä elämä", Lumiaro kuvailee.

MOK-Viikko huipentui koko koulun yhteiseen retkeen Puolarmaariin, missä tehtiin neliömetrin tutkintaa sekä maataidetta ja grillattiin.

Lue myös: Kestävä kehitys on kiinteä osa oppilaiden ja opiskelijoiden elämää ja Kestävän kehityksen tavoitteet tiiviinä osana lasten ja nuorten opinpolkua

Friisilän koulun MOK-viikon aiheena oli kestävä kehitys.
Hyvän elämän puu.
En roskaa luontoa.
Mietimme mitä Itämerestä löytyy.
Otan ruokaa vain sen verran kuin jaksan syödä.
  • Perusopetus
  • Kasvatus ja opetus