Espoon lupiinikartoitus on päättynyt – seuraavaksi kitketään lupiineja ja jättipalsameja

6.6.2023 8.09
Lupiininkukkia.
Lupiini on kaunis, mutta kuitenkin haitallinen vieraslaji.Kuva: Jouko Rikkinen

Espoossa kartoitettiin touko-kesäkuun vaihteessa alkuperäiskasveille haitallisia lupiineja Crowdsorsa-mobiilipelin avulla. Kuntalaisia osallistavaa konseptia testattiin kaupungin 12 niittyalueella. Mukana kartoituksessa oli jopa 165 espoolaista. Suuret kiitokset jokaiselle!

Projektin toinen vaihe käynnistyy perjantaina 9.6. klo 9. Tuolloin Crowdsorsa-mobiilipelissä(ulkoinen linkki) avautuu uusi tehtävä, jossa kartalle merkittyjä Espoon lupiiniesiintymiä voi kuka tahansa käydä kitkemässä rahallista palkkiota vastaan. Jättipalsamin torjunta alkaa vasta juhannuksen jälkeen, ja siitä tiedotetaan lisää lähempänä aloitusajankohtaa. Tarkemmat ohjeet ovat luettavissa tehtävästä, joka ilmestyy Crowdsorsaan muutama päivä ennen sen alkamista.

Kohdealueita on pilottivaiheessa ollut vain rajoitetusti, joka onkin tullut monille harmillisena pettymyksenä. Vaikka palkkioita näistä hylätyistä lupiinilöydöksistä ei makseta, voit ilmoittaa kohteen Vieraslajit-sivustolla(ulkoinen linkki). Pahoittelemme epätarkan ohjeistuksen aiheuttamaa mielipahaa.

Osallistu tempaukseen ja auta Espoota sen alkuperäisluonnon suojelemisessa!

  • Luonto
Koko Espoo