Espoon asukaspuistot tarjoavat kesälläkin kivaa tekemistä

1.6.2023 6.45Päivitetty: 5.7.2023 10.08
Kaksi lasta hymyilee ulkona.
Kuva: Taru Turpeinen

Espoon asukaspuistoissa on pieniä ja isompiakin valloittavaa ohjelmaa myös kesäkaudella. Kaikki asukaspuistot ovat avoinna kesäkuussa. Heinäkuussa iloista puuhaa ja yhdessäoloa on tarjolla Kivenlahdessa, Perkkaalla, Viherkalliossa, Suvelassa, Hiirisuolla, Olarissa ja Tapiolassa.

Tänäkin kesänä Espoon asukaspuistoissa grillataan, kirppistellään, lauletaan ja lorutellaan sekä nautitaan auringosta ja kesäisistä touhuista. Puistot kutsuvatkin lapsiperheitä viettämään aikaa mukavan yhdessäolon merkeissä. Asukaspuistot  tarjoavat mukavaa toimintaa  ja yhdessäoloa myös koululaisille.

Puistoissa on tarjolla erilaista ohjattua ja itsenäistä ohjelmaa, esimerkiksi kädentaitoja. Askarteluissa näkyvät mm. metsän eläimet ja totta kai myös jännittävät ja ihastuttavat ötökät. On myös tarinatuokiota, tanssia ja maalausta sekä vesileikkejä. Grillaaminenkin kuuluu kaikkien asukaspuistojen suosikkiohjelmiin. Tule viihtymään oman alueesi asukaspuistoon tai retkeile naapurilähiöön!

Kesäkuussa kaikki Espoon asukaspuistot ovat avoinna ja puistoissa tapahtuu monenmoista mukavaa. Osa puistoista jää kesätauolle jo juhannuksesta ja osa on auki vielä kesäkuun viimeisen viikon. Oman puistosi aukioloajat voit tarkistaa puiston verkkosivuilta.

Heinäkuussa suurin osa puistoista on suljettuina ja toiminta keskitetään seitsemään asukaspuistoon siten, että puistoja on auki eri puolilla Espoota. Heinäkuussa avoinna ovat Kivenlahden, Perkkaan, Viherkallion, Suvelan, Hiirisuon, Olarin ja Tapiolan asukaspuistot.

Kesälläkin puistot ovat auki pääsääntöisesti klo 8–16. Toiminta keskittyy ilmojen helliessä pitkälti pihalle ja ulos, mutta esimerkiksi sisätilojen wc:t ja mikrot ovat asiakkaiden käytössä. Juhannusaattona kaikki Espoon asukaspuistot ovat suljettuina.

Puistossa voi viettää vaikka koko päivän. Ota siis mukaan mummi tai kummi ja naapuri lapsineen! Puisto on myös oiva paikka pienen koululaisen viettää kesää.

Lue jutun lopusta poimintoja koko kesän auki olevien puistojen ohjelmasta. Pelkästään kesäkuussa avoinna olevien puistojen ohjelmaan voit tutustua kunkin puiston omilla verkkosivuilla.

Pieni kesäajan asukaspuistojen muistio

Asukaspuistojen toiminta on maksutonta ja voit tulla mukaan koska tahansa. Ennakkoilmoittautumista ei vaadita. Paikalla on henkilökuntaa, mutta muistathan kuitenkin, että asukaspuistoissa huoltajat vastaavat itse omista lapsistaan. Pienten alle kouluikäisten lasten kanssa tullaankin puistoon viihtymään vain aikuisen seurassa.

Koululaiset voivat tulla puistoon itsenäisesti huoltajan luvalla ja vastuulla. Omasta lapsesta kannattaa tällöin täyttää yhteystietolomake, jonka saa puistosta. Lapset ovat puistossa vakuutettuja ja henkilökunta valvoo leikkejä ja tarvittaessa auttaa esimerkiksi eväiden lämmittämisessä.

Kesä saattaa olla yllättävän aurinkoinen ja aurinkorasvaa kannattaakin laittaa jo kotona. Suojaava lippis tai huivi on myös hyvä varuste. Päähine kannattaa nimikoida – touhutessa nimittäin leppäkerttujen ohella päähineetkin saattavat lennellä tai unohtua ”ison kiven juureen”.

Omat lelut kannattaa jättää kotiin, koska puistoissa on runsas valikoima erilaisia leluja, jotka ovat kaikkien käytettävissä. Ota kuitenkin oma vesipullo mukaan, auringon porottaessa voi tulla jano.

Kaikissa asukaspuistoissa grillataan sään salliessa. Tarkista grillauspäivä asukaspuiston nettisivuilta ja ota mukaan omat eväät, grillattavat ja astiat. Grillaaminen on pienimuotoista, jotta kaikki ehtivät grillaamaan. Huomioithan, että puistoissa ei saa grillata raakaa lihaa. Sen sijaan kypsät nakit, maissit ja muut herkut ovat sallittuja.

Ohjelma vaihtelee puistoittain. Tarkemmat ohjelmatiedot kannattaa tarkistaa kunkin asukaspuiston omalta verkkosivulta.

Asukaspuistot kertovat toiminnastaan myös omilla somekanavillaan. Ota siis oman lähipuistosi some seurantaan! Listan kaikista asukaspuistoista sekä linkit niiden verkkosivuille löydät täältä. Huomaathan, että kesäkauden ohjelmaan saattaa tulla muutoksia esimerkiksi sateisen sään takia.

Tule nauttimaan kesästä asukaspuistoon. Hauskoja tuokioita on taatusti luvassa!

Poimintoja koko kesän auki olevien puistojen ohjelmasta

Perkkaan asukaspuisto

Perkkaan asukaspuisto toimii koko kesäkauden ja ohjelmassa on vaikka mitä – haluaisitko askarrella leppäkerttuja, nauttia kesän jameista, grillata ja tanssia? Kesällä on luvassa mm. sirkusteemaista askastelua ja nykysirkusta. Juhannusjuhlia vietetään tanssien ja grillaten 21.6. Hyönteisten maailmaan pääset tutustumaan satuhetkillä, otökkäjumpassa ja tietenkin laulamalla ötökkälauluja.

Osoite: Majurinpolku 3, 02600 Espoo

Perkkaan asukaspuiston kesäkauden ohjelmaan voit tutustua täällä.

Hiirisuon asukaspuisto

Hiirisuon asukaspuistossa kelpaa viettää kesää! Suosittu vilttikirppis järjestetään 9.6.2023 ja katetulle terassille siirrytään, jos sataa. Myyntipaikat jaetaan saapumisjärjestyksessä, ennakkoon ei tarvitse ilmoittautua.

Race Horse Company -sirkusryhmän kesäkiertue ”Sirkus ikään kuin ikään” pysähtyy puistossa 22.6. Hiirisuon asukaspuistossa pääset myös tuunaamaan t-paitasi. 1.7. ohjelmassa koko perheen puutarhajuhla. Puistossa myös lauletaan ja musisoidaan kesällä. Grilli lämpiää puistossa perjantaisin.

Osoite: Pohjoisentie 1,02970 Espoo

Hiirisuon asukaspuiston kesäkauden ohjelmaan voit tutustua täällä.

Suvelan asukaspuisto

Suvelan asukaspuiston kesään kuuluu monenmoista puuhailua, luontoon liittyvää ohjelmaa, kädentaitoja ja taidetta. Kivasta musiikista ja liikunnastakin pääsee nauttimaan. Hiiligrilli lämpenee perjantaisin säävarauksella.

Suvelan asukaspuiston suositut vilttikirppikset järjestetään 16.6. ja 21.7. ja juhannusjuhlaa vietetään 22.6.

Heinäkuussa hellesäällä ovat vesileikkikanavat käytössä pieniä lapsia varten. Helteellä koululaisille järjestetään vesisotaa, josta informoidaan erikseen. Seuraa puiston somea ja nettisivuja.

Osoite: Kirstintie 24, 02760 Espoo

Suvelan asukaspuiston kesäkauden ohjelmaan voit tutustua täällä.

Kivenlahden asukaspuisto

Kivenlahden asukaspuiston kesäohjelmassa on mm. heppa-, auto-, temppu- ja tehtäväratoja, kuvasuunnistusta ja kädentaitoja. Luvassa on myös ihania vauvojen aamuja, vauvatanssia ja vauvamuskaria, ja myös taaperoikäiset pääsevät nauttimaan muskarista. Koululaisille on tarjolla erilaisia pelejä.

Heinäkuussa järjestetään erilaista pajatoimintaa, mm. koru-, askartelu- ja sarjakuvapajoja. Hellesäällä pihalla on lapsille vesileikkipisteitä. Puiston grilli lämpiää päivittäin.

Huom. Kivenlahden asukaspuisto on suljettu 9.6. arviointi- ja kehittämispäivän takia. Kivenlahden asukaspuiston juhannusjuhlia vietetään 22.6.

Osoite: Merivirta 12 A,02320 Espoo

Kivenlahden asukaspuiston kesäkauden ohjelmaan voit tutustua täällä.

Tapiolan asukaspuisto

Tapiolan puisto tarjoaa kesällä monipuolista puuhaa kaikenikäisille. Päivittäin järjestetään ohjattua toimintaa mm. taidepajoja, laululeikkejä, liikuntahetkiä, satutuokioita yms. Myös grillausta on tiedossa! Tarkempi kesäkauden ohjelma julkaistaan puiston nettisivuilta, puiston ikkunassa ja IG:ssä 13.6. jälkeen.

Osoite: Louhenkuja 4,02130 Espoo

Tapiolan asukaspuiston kesäkauden ohjelmaan voit tutustua täällä.

Olarin asukaspuisto

Olarin asukaspuiston iloiseen kesään kuuluu mm. tarinatuokiota, lastenvaatteiden ja lelujen kierrätysviikko (lisätietoa puiston verkkosivuilta lähempänä tapahtumaa), puistojumppaa, ohjattua maalausta sekä lukunurkka. Senioripaku ja kirjastoautokin vierailevat asukaspuistossa.

Grilli kuumenee perjantaisin. Olarin asukaspuisto on suljettu 9.6.2023 arviointi- ja kehittämispäivän takia. Juhannusjuhlaa vietetään puistossa 22.6. mukavissa merkeissä.

Osoite: Meteorinkatu 7,02210 Espoo

Olarin asukaspuiston kesäkauden ohjelmaan pääset tutustumaan täällä.

Viherkallion asukaspuisto

Viherkallion asukaspuisto toivottaa sinut tervetulleeksi nauttimaan kesästä puistossa! Hauskoja tuokioita sekä ohjattua kesätoimintaa on luvassa eri teemoista. Puistossa pääsee mm. kokeilemaan kädentaitoja, esimerkiksi askartelemaan ja maalaamaan. Luvassa myös tanssia ja laulua. Anna swengin ja rytmin viedä mukanaan!  

Perjantaisin grilli kuumenee aamupäivällä asiakkaiden toiveesta. 22.6. järjestetään juhannusjuhlat puiston kävijöille.

Iltaisin ja viikonloppuisin puiston aukioloaikojen ulkopuolella voit myös suunnata omatoimisesti pihan vaihtuville teemapoluille ja tehtäväradoille.

Osoite: Kievarinpolku 8, 02710 Espoo

Viherkallion asukaspuiston kesäkauden ohjelmaan voit tutustua täällä.

  • Varhaiskasvatus
  • Kasvatus ja opetus
  • Perusopetus