Yöaikainen kulku Tapiolan bussiterminaalien välillä on järjestetty Merituulentorin kautta

24.5.2023 10.09
Kartta, joka näyttää väliaikaiset kulkureitit yöaikaan Tapiolan bussiterminaalien välillä.
Kartta näyttää toistaiseksi voimassa olevat yöaikaiset kulkureitit Tapiolan bussiterminaalien välillä.

Yöaikainen kulku Tapiolan bussiterminaalien välillä on järjestetty toistaiseksi Merituulentorin ja Merituulentorin katetun pyöräparkin kautta.

Bussiterminaalit sijaitsevat Merituulentien molemmin puolin. Päivisin kulku tapahtuu kauppakeskus Ainoan kautta, mutta öisin kauppakeskus on suljettuna. 

Eteläpuoleisesta terminaalista, jossa sijaitsevat laiturit 10 ja 11, pääsee öisin hissillä Merituulentorille ja pyöräparkkiin. Merituulentorin läpi kävelemällä pääsee torin pohjoispuolella sijaitsevaan hissi- ja liukuporrasrakennukseen, josta pääsee pohjoispuolen terminaaliin, jossa sijaitsevat laiturit 1–7. Liukuporrasrakennukseen pääsee sekä Sammonsillalta että ulkona sijaitsevia kiviportaita pitkin, joihin pääsee Länsituuli-nimiseltä kadulta. 

Eteläpuoleisesta terminaalista on öisin pääsy hissiin, jolla pääsee Helmakujalle. 

Yhteys on käytettävissä kaikkeen jalankulkuun Itätuulenkujan ja Länsituulen välillä. 

Osa bussiterminaalien tiloista on ollut öisin suljettuna, mutta nyt terminaalit pidetään öisin kokonaan avoinna. Opastusta paikan päällä parannetaan. 

Aiemmin yöaikainen kulku on ohjattu tilapäisten siltojen kautta. Nyt kulku siltojen kautta ei onnistu, sillä Espoo sulki sillat 12.5.  

Kaupunki päätti sulkea ja tarkastaa kaikki alueen väliaikaiset sillat torstaina 11.5. sattuneen onnettomuuden vuoksi. Tilapäinen silta romahti Itätuulenkujalla ja useita nuoria loukkaantui. 

Tapiola