Viivettä roska-astioiden tyhjentämisessä

23.5.2023 12.45
Kävelytie, roska-astia ja metsä.
Roska-astia Matinniityn kävelytien varrella. Kuva: Espoon aineistopankki

Olemme viime päivinä vastaanottaneet lukuisia palautteita täyttyneistä roska-astioista. Ne ovat joillakin Espoon alueilla jääneet tyhjentämättä siksi, että uudella urakoitsijalla ei ole ollut tiedossa kaikkia heidän vastuulleen kuuluvia kohteita. Pahoittelemme tapahtunutta sekä sitä, että emme ole pystyneet vastaamaan jokaiseen palautteeseen.

Tilanne on nyt meillä tiedossa ja urakoitsijaa on pyydetty pikaisesti tyhjentämään kaikki tyhjentämättä olevat roska-astiat. Samalla kun astia tyhjennetään, siivotaan roska-astian läheisyydestä viiden metrin alueella olevat roskat, jotka eivät ole mahtuneet astian sisälle. Urakoitsija on luvannut hoitaa nämä toimet tämän viikon loppuun mennessä.

Erilaiset tyhjennysvälit eri kohteissa

Jatkossa roska-astiat tyhjennetään sopimuksen mukaisesti kerran viikossa tai kerran kahdessa viikossa. Vilkkaimmilla kulkureiteillä astioiden tyhjennykset tehdään useita kertaa viikossa.

Samalla muistutamme, että täyttyneiden roska-astioiden viereen ei kannata jättää uusia roskia, koska linnut saattavat levitellä roskia pidemmälle.

Roska-astiat on tarkoitettu sekalaisille pienroskille mukaan lukien koirankakkapussit. Omat isot roskat kuten pizzalaatikot tai kartonkiset kahvikupit kannattaa viedä kotiroskikseen, jolloin ne voidaan kierrättää niiden kuuluvalla tavalla kartonkikeräyksen mukana.

Pidetään Espoo siistinä ja viihtyisänä!

Koko Espoo