Espoo–Salo-oikoradan ratasuunnitelmaluonnoksia esitellään yleisötilaisuudessa toukokuussa

16.5.2023 5.25
Juna saapumassa Espoon keskuksen juna-asemalle.
Espoo–Salo-oikorata on osa Helsingin ja Turun välille suunniteltavaa nopeaa junayhteyttä. Kuva Espoon keskuksen asemalta. Kuva: Alena Bureika

Helsingin ja Turun välisen uuden junayhteyden suunnittelu on valmistumassa. Turun Tunnin Juna Oy järjestää Espoossa maanomistajille ja asukkaille suunnatun yleisötilaisuuden, jossa esitellään Espoon ja Salon välisiä ratasuunnitelmia.

Yleisötilaisuus järjestetään Omnian Espoon keskuksen toimipisteessä osoitteessa Lehtimäentie 1 C maanantaina 22.5. kello 17–19. Tilaisuudessa esitellään keskeisimmät suunnitteluratkaisut, uuden radan edellyttämät tie- ja katujärjestelyt, lunastettavaksi esitettävät maa-alueet sekä meluntorjunnan ratkaisut. Esitysten jälkeen yleisöllä on mahdollisuus tutustua karttoihin sekä jättää palautetta ja huomioita suunnitelmista.

Paikalla on Turun Tunnin Juna Oy:n projektijohtaja sekä suunnitteluryhmän edustajia.

Suunnitteluratkaisuihin voi tutustua myös karttapalvelussa(ulkoinen linkki). Alueen uusimmat suunnitelmat päivittyvät palveluun viimeistään päivää ennen yleisötilaisuutta. Suunnitelmista voi jättää palautetta ja kysymyksiä Turun Tunnin Junan verkkosivuilla(ulkoinen linkki) tai sähköpostilla osoitteeseen info@tunninjuna.fi.

Tutustu Helsingin ja Turun väliseen junayhteyteen Väyläviraston hankesivuilla(ulkoinen linkki).

Tutustu Espoo–Salo-oikorataan Väyläviraston hankesivuilla(ulkoinen linkki).

Tutustu Turun Tunnin Junaan(ulkoinen linkki).

  • Kaupunkikehitys
Espoon keskusKauklahtiLeppävaara