Kerätään yhdessä miljoona roskapussia!

11.4.2023 6.56Päivitetty: 25.4.2023 4.46
Henkilöitä ja roskapusseja.
Mukana talkoilemassa on tuttuja kasvoja kuten toimittajat Mikko “Peltsi” Peltola, Inka Henelius ja Olli Haapakangas sekä meteorologit Anniina Valtonen ja Kerttu Kotakorpi. Kuva: Johanna Kannasmaa, YLE

Espoon kaupunki on mukana Ylen valtakunnallisessa Miljoona roskapussia -kampanjassa. Keräyskampanjassa 13.4.-14.6.2023 kuka tahansa voi kerätä roskia yksin tai yhdessä muiden kanssa. Mukana on kuntia, kaupunkeja järjestöjä ja yhteisöjä eri puolilta Suomea. Hyödyllinen ja tärkeä kampanja on myös leikkimielinen kisa Suomen paikkakuntien välillä!

Kampanja uutisoidaan laajasti Ylen kanavissa. Miljoona roskapussia starttaa suorassa lähetyksessä Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa 13.4. klo 20.00 ja tulos julkistetaan Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa 14.6. klo 20.00.

Mukana talkoilemassa on tuttuja kasvoja kuten toimittajat Mikko “Peltsi” Peltola, Inka Henelius ja Olli Haapakangas sekä meteorologit Anniina Valtonen ja Kerttu Kotakorpi. Kampanjan suojelijana toimii tasavallan presidentin puoliso, tohtori Jenni Haukio.

Kuinka osallistun kampanjaan?

Osallistuminen on helppoa ja onnistuu yksin tai yhdessä:

  1. Ota mukaan roskapihdit, hanskat ja tyhjä pussi
  2. Lähde ulos – yksin tai porukalla
  3. Kerää roskia ympäristöstä
  4. Vie keräämäsi roskat sekajätteeseen, kun roskapussi on täysi
  5. Merkitse keräämiesi roskapussien määrä reaaliaikaisesti päivittyvään laskuriin sen paikkakunnan kohdalle, josta olet roskat kerännyt osoitteessa yle/miljoonaroskapussia(ulkoinen linkki) 
  6. Haasta ystäväsi mukaan!

Mistä tarvikkeet ja minne roskat?

Kaikenkokoiset, suuret ja pienet pussit ja nyssäkät ovat sallittuja. Mutta jos tarvitset talkootarvikkeita kuten roskapihtejä ja roskasäkkejä, tulee Espoossa ilmoittautua talkoisiin. Näin varmistamme tarvikkeiden riittävyyden kaikille halukkaille. Ilmoittautumislomakkeelle pääset tästä(ulkoinen linkki).

Kerätyt roskat voit sujauttaa kaupungin roska-astioihin tai jättää niiden viereen, jotta astiat eivät täyttyisi liikaa. Roskapussien sijainti kannattaa ilmoittaa asiakaspalveluumme (puhelin +358 9 81625100), joka välittää tiedon puhtaanapitoon roskien noutoa varten.

Tehdään Espoosta Suomen siistein kaupunki!

Koko Espoo