Espoon kaupunginjohtajan innovaatiokilpailu 2023 käynnistyi

3.4.2023 12.34Päivitetty: 12.4.2023 12.18
Piirroskuva ihmisistä tekemässä yhteistyötä pöydän ympärillä, jonka päällä on lappu kaupunginjohtajan innovaatiokilpailu 2023..

Espoon kaupunginjohtajan innovaatiokilpailu etsii jälleen sekä espoolaisten yritysten että kaupungin oman henkilöstön innovaatioita, joiden avulla kehitetään espoolaisten palveluja. Kilpailuun voi ilmoittautua 3.4.–24.5.2023.

Innovaatiokilpailuun voivat osallistua espoolaiset yritykset sekä Espoon kaupungin työntekijät ja työtiimit yhteistyökumppaneineen. Yrityksen kotipaikaksi täytyy olla rekisteröitynä Espoo.

Kilpailussa etsitään uudistuksia ja ideoita, joiden avulla parannetaan espoolaisten palveluja ja kehitetään toimintatapoja Espoo-tarinan mukaisesti.

Erityisesti huomiota kiinnitetään sellaisiin uudistuksiin, joissa asiakkaat ja kuntalaiset ovat etusijalla − paremman palvelun saajina tai kehittämistyön yhteistyökumppaneina. Kilpailun tarkoituksena on tehdä näkyväksi Espoossa tehtävää innovatiivista kehittämistyötä.

Excellence Finland valitsee finalistit

Espoon kaupunki järjestää kilpailun yhdessä Excellence Finlandin kanssa. Excellence Finlandin asiantuntijat arvioivat hakemukset ja valitsevat niistä jatkoon pääsevät finalistit. Finaaliin päässeet hakemukset arvioi Espoon kaupungin oma raati.

Hakemukset osallistuvat ilman erillistä hakemusta myös Excellence Finlandin kansalliseen Quality Innovation Award -kilpailuun, jonka voittajat pääsevät kisaamaan myös kansainvälisen kilpailun voitosta.

Sarjat, palkinnot ja arviointikriteerit

Vuoden 2023 kilpailuun haetaan asukas- ja asiakaslähtöisiä innovaatioita kahdesta sarjasta:

 1. Innovaatiot-sarja. Uudet innovaatiot, jotka ovat jo osoittaneet ratkaisevansa haasteita vaikuttavasti tai tuottavasti.
 2. Potentiaaliset innovaatiot -sarja. Uudet innovaatiot, jotka ovat vielä kehitysvaiheessa ja joilla on potentiaalia ratkaista haasteita vaikuttavasti tai tuottavasti.

Innovaatiot-sarjan voittaja tai, jos voitto jaetaan useamman innovaation kesken, palkitaan kukin 5 000 eurolla. Potentiaaliset innovaatiot -sarjan voittaja tai voittajat palkitaan 3 000 eurolla. Molemmissa sarjoissa jaetaan lisäksi harkinnan mukaan 500 euron arvoisia kunniamainintoja.

Hakemusten arviointikriteerit

Kilpailun aikataulu vuonna 2023

 • Kilpailuaika: 3.4.–24.5.2023 
 • Info Teams-webinaarina(ulkoinen linkki): 12.4.2023 klo 15–16 (Webinaarista saa konkreettisia vinkkejä hakemuksen tekoon. Jos sinulla on vaikeuksia webinaariin liittymisessä, ota yhteyttä Susanna Kilappaan, susanna.kilappa@espoo.fi, p. +358 40 5446044)
 • Hakemustekninen sparraus Teamsissa(ulkoinen linkki) 25.4. klo 10-11. Neuvomme ja autamme yleisten hakemuksen laatimiseen liittyvien asioiden kanssa. 
 • Excellence Finland arvioi hakemukset 15.6.2023 mennessä.
 • Ilmoitus kaikille osallistujille, pääseekö ehdotus finaaliin vai ei: 22.6.2023
 • Finalistit esittelevät innovaationsa lyhyesti kaupungin johdolle syksyllä.
 • Tämän jälkeen kokoontuu Espoon kaupungin arviointitiimi.
 • Ehdotus voittajista ja kunniamaininnoista esitellään kaupunginjohtajalle ja sen jälkeen kaupungin johtoryhmälle.
 • Palkintojenjako 27. lokakuuta.
 • Excellence Finlandin Laatuinnovaatio-kilpailun (Quality Innovation Award) kansallisen kilpailun voittajat palkitaan loppuvuodesta 2023. 

Kaupunginjohtajan innovaatiokilpailu on järjestetty yhdessä Excellence Finlandin (ent. Laatukeskus) kanssa vuodesta 2012 alkaen.

Hakemuslomake ja ohjeet

Kilpailuhakemus(ulkoinen linkki)
Hakemuksen täyttöohje

Hakemuslomake kannattaa täyttää huolella siten, että myös henkilö, joka ei tunne asiayhteyttä, saa hyvän käsityksen innovaatiosta ja pystyy arvioimaan sen laatua ja uutuusarvoa pelkän hakemuksen perusteella. Kilpailusta järjestetään info Teams-webinaarina 12.4.2023 klo 15–16. Webinaarista saa konkreettisia vinkkejä hakemuksen tekoon.

Lue täyttöohjeet huolellisesti. Voit täyttää lomaketta useassa osassa. Tallenna keskeneräinen lomake ”Tallenna ja jatka myöhemmin” -painikkeella, joka löytyy lomakkeen alalaidasta. Järjestelmä kysyy tällöin sähköpostiosoitetta, johon lähetetään linkki hakemuksen täyttämisen jatkamista varten.

Quality Innovation Award -innovaatiokilpailu (QIA) - Excellence Finland(ulkoinen linkki)

Lisätietoja

 • Innovaatiotyö
 • Töissä Espoolla