Lähijunaliikenteen poikkeukset maalis-huhtikuussa 2023

24.2.2023 9.30Päivitetty: 24.2.2023 10.21
Kaksi junaa asemalla.
Lähijunat asemalla.Kuva: Alena Bureika

Rautatieturvalaitetyöt aiheuttavat poikkeuksia junaliikenteessä neljänä sunnuntaina maalis–huhtikuussa 2023 välillä Leppävaara–Kauklahti. Muutokset liittyvät Espoon kaupunkirata -hankkeeseen, jonka valmistelutöitä aloitetaan nyt alkuvuodesta.

Suuren ratahankkeen rakentamistöiden käynnistämistä valmistellaan tekemällä päivityksiä rautatieturvalaitteisiin. Junaliikenne keskeytetään turvalaitepäivitysten ajaksi. Valmistelevien töiden tavoitteena on mahdollistaa tehokkaampi rakentamisaikataulu varsinaisten rakentamistöiden käynnistyessä. Rakentamisen on tarkoitus alkaa loppuvuodesta 2023.

Junaliikenteen keskeytykset ajoitetaan viikonloppuihin

Junaliikenne keskeytetään välillä Leppävaara-Kauklahti sunnuntaiaamusta kello 4 alkaen maanantaiaamuun kello 4 seuraavina ajankohtina:

  • sunnuntai 5.3.2023
  • sunnuntai 12.3.2023
  • sunnuntai 19.3.2023
  • sunnuntai 2.4.2023

Keskeytyksillä on vaikutusta lähijunaliikenteen ohella myös kaukojunaliikenteeseen välillä Helsinki–Kirkkonummi. 

Vaikutus lähijunien liikenteeseen

Lähijunat E ja U on peruttu kyseisinä sunnuntaina, L-junat on peruttu kello 3:03 Helsingistä ja kello 4:57 Kirkkonummelta lähtevistä vuoroista alkaen. Myös kyseisten maanantaiöiden yhdet L-junat perutaan kumpaankin suuntaan.

Maanantaiaamun ensimmäiset junat kulkevat normaaleilla aikatauluilla. Ensimmäinen L-juna Kirkkonummelta lähtee klo 4:27 ja Helsingistä klo 4:33.

Perutut junat korvataan A-junilla osuudella Leppävaara–Helsinki, joita ajetaan kyseisinä sunnuntaina normaalia useammin peruttujen L- ja U-junien korvaamiseksi. HSL järjestää korvaavia bussikuljetuksia E-, U- ja L-junien tilalle.

Vaikutus kaukojunien liikenteeseen

Kyseisinä sunnuntaina kaukojunat on korvattu busseilla välillä Helsinki–Kirkkonummi. Kirkkonummen ja Kupittaan välillä kaukojunat kulkevat normaalisti yksittäispoikkeuksia lukuun ottamatta. Aikataulut ja bussikorvaukset tulevat näkyviin HSL.fi-sivuilla ja HSL-sovelluksessa sekä VR.fi:n ja VR Matkalla -sovelluksen matkahaussa.

Liikennekatkoilla ei ole vaikutusta kaukojunien maanantain aikatauluun.

Korvaavat bussit

Korvaavat bussit kulkevat Leppävaarasta Kauklahteen ja Kirkkonummella kaikkien muiden väliasemien kautta paitsi Keran aseman kautta, jonne ei ole järjestetty erillistä korvaavaa liikennettä. Lisäksi Espoon keskuksen ja Helsingin Elielinaukion välillä kulkee poikkeusten aikana erillinen korvaava bussi.

Lisää tietoa:
Kaupunkirata-hanke
Väyläviraston tiedote(ulkoinen linkki)

Koko Espoo