Haukilahden asukasillassa pohdittiin rakennusten mittakaavaa ja palveluiden riittävyyttä uudisrakentamisen yhteydessä

14.2.2023 12.57
Asukasiltaan osallistuneiden kiinnittämiä post-it-lappuja Haukilahden keskustaa kuvaavalla kartalla
Asukkaat merkitsivät tilaisuudessa kartalle kommentteja ja palautetta.Kuva: Espoon kaupunki

Järjestimme Haukilahden keskustan ja ostoskeskuksen alueen uudistamista koskevasta kaavamuutoksesta info- ja keskusteluillan 6.2. Tilaisuus pidettiin Haukilahden Palvelukeskuksessa, jonne saapui yli sata kaavamuutoksesta kiinnostunutta espoolaista.

Haukilahden keskustan kaavamuutos koskee ostoskeskuksen alueen uudisrakentamista. Tilalle suunnitellaan uusia keskustamaisia asuintaloja sekä palvelu- ja liiketiloja. Kaavamuutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma sekä kaavan valmisteluaineisto ovat parhaillaan nähtävillä espoo.fi-sivustolla. 

Yli sata kaavamuutoksesta kiinnostunutta espoolaista kokoontui Haukilahden palvelukeskukseen ilmaisemaan mielipiteensä kaavamuutoksesta. Tapiolan alueen aluearkkitehti Sampo Sikiö esitteli Haukilahden alueen suunnittelutilannetta ja vastasi asukkaiden esittämiin kysymyksiin yhdessä suunnitteluinsinööri Olli Koivulan kanssa.

Haastattelimme kaavan valmistelijoita Haukilahden keskustan kaavamuutoksesta sekä asukasillan kulusta.

Mitkä asiat Haukilahden keskustan kaavamuutoksessa kiinnostivat eniten asukkaita?

Kahden tunnin mittaiseen asukasiltaan saapui ennätysjoukko osallistujia, joten mielenkiintoa selvästi löytyi! Asukkaita kiinnosti illan aikana erityisesti rakentamisen mittakaava, liikenteen toimivuus sekä tulevien palveluiden määrä.

Moni oli huolissaan siitä, saadaanko alueelle kattavia ja hyviä palveluja kun ostoskeskus puretaan. Myös parkkipaikkojen sijainnista ja määrästä keskusteltiin. Illan aikana asukkaat pohtivat, kuinka paljon ja millaisia rakennuksia Haukilahteen tulisi rakentaa.

Millainen tunnelma tilaisuudessa oli?

Tilaisuudessa käytiin vilkasta ja rakentavaa keskustelua. Saimme suuren määrän kysymyksiä ja kommentteja. Runsas osallistujamäärä kertoo siitä, että alue on haukilahtelaisille erittäin tärkeä.

Tuliko asukkailta muita terveisiä kaupungille?

Asukkaat pohtivat illan aikana Haukilahden ostoskeskuksen tuomia yhteisöllisiä elementtejä asuinalueelle. Ostoskeskus on toiminut tähän mennessä kohtaamispaikkana haukilahtilaisille. Vastaavanlaista mahdollisuutta toivottiin myös tulevaan suunnitelmaan.

Tutustu asukasillan materiaaleihin ja kaavan aineistoihin

Info- ja keskusteluillan aikana esitelty diaesitys sekä ohjeet kaavamuutoksen kommentointiin löytyvät kaavan verkkosivuilta, kohdasta valmisteluvaihe.

Haukilahden keskustan kaavamuutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma sekä valmisteluaineisto ovat nähtävillä 21.2.2023 asti. 

Saadun palautteen pohjalta laaditaan kaavaehdotus, joka tulee myös asukkaiden kommentoitavaksi. Vasta tämän jälkeen kaavaehdotus viedään kaupunkisuunnittelulautakunnan hyväksyttäväksi.

Kaavatyön edistymisestä tiedotetaan kaavahankkeen verkkosivulla ja Espoon kaupungin kaavakuulutuksissa. Jos haluat sähköpostiisi tiedon, kun kaava etenee, voit tilata säännöllisesti ilmestyvän Vaikuta nyt -uutiskirjeemme.

  • Kaavoitus
Tapiola