Vapaaehtoiset luentoillat 6.–9.-luokkalaisten huoltajille

25.1.2023 10.19Päivitetty: 25.1.2023 10.53
Kuvituskuvassa on aikuinen ja nuori käsikkäin.

6.–9.-luokkalaisten huoltajille tarjotaan mahdollisuutta osallistua online kahteen eri tilaisuuteen: Perhepolun Kasvu myötätuntoiseksi perheeksi sekä Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen ehkäisevän päihdetyön tilaisuuteen. Tapahtumien tarkoitus on tarjota lisätietoja huoltajille erilaisiin tilanteisiin. Molemmat tilaisuudet järjestetään suomeksi.

Perhepolku - Kasvu myötätuntoiseksi perheeksi

Miten voin tukea teiniä haastavien tunteiden kanssa? Entä vahvistaa nuoren jaksamista ja itsemyötätuntoa?

Tervetuloa 6.–9.-luokkalaisten huoltajille Teamsilla järjestettävään etävanhempainiltaan 7.3.2023 klo 18–19.30. Osallistu napsauttamalla tätä(ulkoinen linkki) linkkiä.

Tavoitteena on tarjota huoltajille tietoa, vertaistukea ja välineitä nuoren haastavien tunteiden käsittelyyn sekä nuoren jaksamisen ja itsemyötätunnon vahvistamiseen.

Tilaisuudessa ei tarvitse esittäytyä tai pitää päällä kameraa.

Illassa jaetaan tietoa ja käsitellään asioita perheiden nimettömien tarinoiden kautta. Kommentointi ja ajatustenvaihto on vapaaehtoista ja toteutetaan anonyymisti sähköisellä Flinga-keskustelualustalla. Lopuksi voi jättää vapaaehtoisen palautteen vastaamalla verkkokyselyyn.

Tervetuloa mukaan!

Lämpimin terveisin,

Tellervo Uljas,
Kahden teinin vanhempi
Väitöskirjatutkija, Jyväskylän yliopisto
Perhepolun kehittäjä

www.perhepolku.fi(ulkoinen linkki)

Nuorten päihteidenkäyttö – mitä huoltajan on hyvä tietää

Kenelle: Länsi-Uudenmaan alueen 6–9.luokkaisten lasten huoltajat

Aika ja paikka: 7.2.2023 klo 18–20, Teamsin avoin linkki: Liity kokoukseen napsauttamalla tästä(ulkoinen linkki)

Tervetuloa kuulemaan nuorten päihteidenkäytöstä. Mitä nuoret käyttävät? Onko sinulla huoli nuoresi päihdekokeiluista tai päihteiden käytöstä? Mistä saan apua ja tukea? Tule kuulolle ja saat vastauksia kysymyksiisi. Illan aikana on mahdollisuus kysyä Teamsin chatin kautta askarruttavista asioista. Tilaisuus nauhoitetaan ja sen voi katsoa jälkikäteen Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen Youtube-kanavalta.

 

Illan ohjelma

klo. 18–18.05 Tilaisuuden avaus, Tuija Tuormaa, ehkäisevän työn asiantuntija, Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue

klo. 18.05–18.35 Nuorten päihteiden käyttö Länsi-Uudellamaalla. Kuinka erilaiset päihteet vaikuttavat, Kim Kannussaari, asiantuntija, Ehyt ry

klo. 18.35–19.05 Miten nuorten hyvinvointi ja päihteiden käyttö näyttäytyy eri puolilla Länsi-Uuttamaata. Helena Sipiläinen, ehkäisevä päihdetyöntekijä, Lohjan nuorisopalvelut ja Sauli Taipale, etsivä nuorisotyöntekijä, Espoon nuorisopalvelut

klo. 19.05–19.25 Nuorten päihteidenkäyttö poliisin silmin.  Hannu Väänänen, komisario, ennalta estävä erityistoiminta, Länsi-Uudenmaan poliisilaitos

klo. 19.25–19.45 Mitä vanhempana voin tehdä, jotta nuori ei käyttäisi päihteitä? Jos nuori käyttää, käytännön vinkkejä kuinka toimia. Kun nuoresta herää huoli, mistä esimerkiksi saan apua? Saara Sandelius, palveluvastaava Nupoli, Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue ja Katariina Mäki-Kokkila, kuraattori, Kirkkonummen kunta/Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue

klo 19.45–20.00 Vastauksia tilaisuuden aikana tulleisiin kysymyksiin ja tilaisuuden päättäminen

Järjestäjä: Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen ja Länsi-Uudenmaan kuntien ehkäisevän mielenterveys- ja päihdetyön verkosto.

  • Perusopetus