Tule tapaamaan Espoon varhaiskasvatuksen, perusopetuksen ja lukiokoulutuksen väkeä Educa-messuille 27.–28.1. Messukeskukseen

20.1.2023 12.28Päivitetty: 24.1.2023 11.48
Piirroskuvassa lapsia ja nuori opinpolulla.

Espoon kasvun ja oppimisen toimiala on mukana Educa-messuilla Helsingissä 27.-28.1.2023. Messukeskuksessa järjestettävä Educa on Suomen suurin kasvatus- ja opetusalan tapahtuma, jossa on monipuolista ja kiinnostavaa ohjelmaa sekä laaja kattaus näytteilleasettajia.

Tule Espoon kaupungin Educa-ständille messukeskukseen 27.–28.1. tapaamaan Espoon päiväkotien, koulujen ja lukioiden henkilökuntaa ja juttelemaan siitä, millaista Espoossa on olla töissä ja millaisia mahdollisuuksia Espoo tarjoaa varhaiskasvatuksen, perusopetuksen ja lukiokoulutuksen työntekijöille. Ständillä myös tavattavissa Espoon asuntojen edustaja, joka antaa tietoa siitä, miten kaupunki voi tukea Espooseen muuttavaa työntekijää asunnon saamisessa.

Meille on tärkeää, että lapset ja nuoret ovat yhdessä huoltajien kanssa mukana suunnittelemassa toimintaamme koko opinpolun ajan.

Espoossa tuemme jokaista lasta hänen vahvuutensa ja kykynsä huomioiden ja etsimme kullekin lapselle ja nuorelle luontevia tapoja kehittyä ja oppia vuorovaikutuksessa muiden kanssa. Reagoimme erityisesti lisääntyneisiin hyvinvointihaasteisiin sekä varmistamme, että hyvinvointierot, kuten lapsiperheköyhyys eivät pääse kasvamaan.

Tule kuulemaan espoolaisesta opinpolusta, pedagogiikasta ja siitä, millaista on olla Espoossa töissä

Varhaiskasvatuksen asiantuntijat kertovat Espoon messuständillä vieraileville työskentelystä espoolaisissa päiväkodeissa, ryhmäperhepäiväkodeissa ja perhepäivähoidossa.

Kerromme varhaiskasvatuksen pedagogiikasta Espoossa; esimerkiksi uudesta vasusta, Huomaa hyvä -toiminnasta, liikkuvasta varhaiskasvatuksen arjesta tai vaikka siitä, miten lapsen tuki on Espoossa järjestetty. Monipuolinen digipedagogiikan hyödyntäminen on myös espoolainen erityisyys - tule katsomaan ja kuulemaan, mitä se käytännössä tarkoittaa!

Kerromme mielellämme myös meillä Espoon varhaiskasvatuksessa käytössä olevasta uusien työntekijöiden mentoroinnista sekä varhaiskasvatuksen työntekijöiden laajoista koulutusmahdollisuuksista.

Entä tiedätkö sinä jo, mitä on MoominLanguage-toiminta? Ständillä se selviää!

Opetuksen asiantuntijoilta voit kysyä muun muassa perusopetuksen ja lukioiden toiminnasta, niissä toteutettavasta kestävän kehityksen toiminnasta, opetuksen kehittämisestä sekä yhteistyöstä erilaisten sidosryhmien kesken. Opetuksen tukena on muun muassa Huomaa hyvä! Vahvuusvaris sekä Someturva auttamassa niin oppilaita kuin henkilökuntaa.

Lukiokoulutuksen asiantuntijat puolestaan kertovat esimerkiksi, miten lukioissa juuri aloittaneet kulttuuriohjaajat auttavat maahanmuuttotaustaisia nuoria onnistumaan lukiossa ja opinpolulla.  

Kiinnostavaa ohjelmaa ja mahdollisuus voittaa upea kulttuuriviikonloppu Espoossa

Educan ohjelmassa nähdään vuosittain noin 200 ohjelmanumeroa ja yhteensä 450 esiintyjää usealla eri lavalla ja seminaaritilassa. Espoon Kasvun ja oppimisen toimialajohtaja Harri Rinta-aho keskustelee ensimmäisen messupäivän paneelissa klo 13.30 aiheesta ”Opiskeluhuolto kunnan ja hyvinvointialueen yhteistyöllä - Näin vältetään sudenkuopat”.

Messuständillämme kannattaa käväistä myös sen vuoksi, että ständillä voit osallistua kahden hengen kulttuuriviikonloppupaketin arvontaan. Palkinto sisältää hotelliyön, illallisen, museokäynnin Espoossa sekä joukkoliikenneliput. Kilpailuun voi osallistua ständillä annettavan QR-koodin kautta.

Lapset voivat värittää ständillämme Kurkkaa Espooseen -kirjan kuvituskuvia. Yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan Kurkkaa Espooseen -kirjoja. Kirja on syntynyt espoolaisten esiopetusryhmien ja kuvittaja Carlos Da Cruzin yhteistyönä. Lapset ovat saaneet kommentoida piirrosluonnoksia ja toivoa, mitä kuvituksissa näkyy. Lasten ajatuksia kerättiin kirjan yhteydessä myös kaupungin strategian eli Espoo-tarinan päivitystyötä varten.

Löydät Espoon kaupungin ständiltä numero 6m59. Tapahtumaan on ilmainen sisäänpääsy. Tervetuloa!

Espooseen töihin? Katso avoimet työpaikkamme!

Jos kiinnostuit, piipahda ständillämme, niin kerromme lisää! Voit myös tutustua avoimiin työpaikkoihimme alta.

Katso avoimet varhaiskasvatuksen työpaikat Espoossa täältä(ulkoinen linkki).

Perusopetuksen ja lukiokoulutuksen avoimet työpaikat löydät täältä(ulkoinen linkki).

  • Varhaiskasvatus
  • Perusopetus
  • Lukiokoulutus
  • Töissä Espoolla