Suur-Espoonlahden ja Suur-Kauklahden bussilinjat uudistuvat

27.1.2023 10.38

Helsingin seudun liikenne (HSL) uudistaa Suur-Espoonlahden ja Suur-Kauklahden bussilinjat. Uudistus tulee voimaan maanantaina 6.2. 

Valtaosaa Matinkylään ajaneista Suur-Espoonlahden linjoista ryhdytään ajamaan Espoonlahden uuteen bussiterminaaliin. Metroasemien ja Kauklahden rautatieaseman välille tulee lisää poikittaisia bussiyhteyksiä. Entistä useampi läntisen Espoon bussilinja on yhteydessä kummassakin päässään raideliikenteen runkoverkkoon ja alueen joukkoliikenteestä tulee entistä verkostomaisempaa. Tarkemmat tiedot muutoksista löytyvät HSL:n sivuilta(ulkoinen linkki)

Uusien bussilinjojen reitit ja aikataulut löytyvät myös HSL:n Reittioppaasta. Bussiliikenteen muutoksista kertova HSL:n infolehti jaetaan kaikkiin Suur-Espoonlahden ja Suur-Kauklahden kotitalouksiin tammi-helmikuun vaihteessa. 

Uudistukset johtuvat siitä, että HSL päivittää läntisen Espoon bussilinjat yhteensopiviksi metron uuden Matinkylä–Kivenlahti-osuuden kanssa. 

EspoonlahtiKauklahti