Turvesuolle Laajalahteen suunnitellaan lisää urheilu- ja virkistystoimintoja

1.12.2022 6.41
Yhdistetty havainnekuva golfkeskuksen laajennuksesta ja liikuntahalleista.
Yhdistetty havainnekuva golfkeskuksen laajennuksesta ja liikuntahalleista. KUVA: Arkkitehtitoimisto ARK BRUT (vasen kuva) ja A-Factor Oy (oikea kuva).Kuva: Arkkitehtitoimisto ARK BRUT (vasen kuva) ja A-Factor Oy (oikea kuva).

Laajalahteen on suunnitteilla liikuntapuistomainen kokonaisuus uusien urheilu- ja virkistystoimintojen myötä. Tapiolan golfkeskuksen klubirakennusta laajennetaan, ja Turveradantien itäpuolelle rakennetaan uusia liikuntahalleja muun muassa tennis- ja padelkentille.

Laajalahteen on suunnitteilla liikuntapuistomainen kokonaisuus uusien urheilu- ja virkistystoimintojen myötä. Tapiolan golfkeskuksen klubirakennusta laajennetaan, ja Turveradantien itäpuolelle rakennetaan uusia liikuntahalleja muun muassa tennis- ja padelkentille.

Asemakaavan muutoksella mahdollistetaan tilojen rakentaminen urheilu- ja virkistystoiminnoille Laajalahdessa. Nykyisin alueella sijaitsee Tapiola Golfin golfkenttä, klubirakennus sekä huoltotiloja ja -rakennuksia. Golfkeskuksen tavoitteena on hyödyntää jäljellä oleva rakennusoikeus, jolloin laajenevan klubirakennuksen palvelut tukisivat golfkeskuksen toimintojen lisäksi Turveradantien vastapäiselle korttelille rakennettavan uuden liikuntakeskuksen palveluja.

Klubirakennuksen laajennus sisältää liikunta- ja virkistystiloja, ravintola- ja liiketiloja sekä muita tiloja. Lisäksi laajennus mahdollistaa majoitustilojen rakentamisen, joita golfkeskuksella ei aikaisemmin ole ollut.  Myös klubirakennuksen kyljessä sijaitsevaa lyöntikatosta laajennetaan. Laajennusprojektin myötä kerrosluku muuttuu kolmesta viiteen. Rakennuksen korkeimpaan osaan on suunniteltu sijoitettavaksi majoitustiloja.

Uusi liikuntakeskus Turveradantien toisella puolella koostuu kolmesta liikuntahallista ja ulkopelikentistä. Liikuntahalleista kahteen on tulossa tenniskenttiä. Kolmannesta hallista on suunniteltu monitoimihallia, jossa voi pelata muun muassa padelia ja salibändya. Pelikenttien lisäksi liikuntahalleihin tulee oheisliikunta-, toimisto- ja ravintolatiloja kuten kahvila ja lounasravintola ulkoterasseineen. Piha-alueelle on suunniteltu sijoitettavaksi useita tennis- ja padelkenttiä sekä pysäköintipaikkoja palveluiden käyttäjille.

Turvesuon alue on nimensä mukaisesti suoaluetta, joten suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota hulevesien hallintaan ja säilyvän suoalueen kosteustasapainon säilymiseen. Hulevesiä kerätään laajalta alueelta ja johdetaan putkissa Mankkaanpuron kautta Gräsanojaan.

Kaupunkisuunnittelulautakunta käsittelee kokouksessaan 8.12.2022 asemakaavaehdotuksen nähtävilletuloa. Nähtävilläoloaikana kaavaehdotuksesta voi tehdä muistutuksia. Lopullisesta asemakaavaehdotuksen hyväksymisestä päättää valtuusto.

Lisätietoja hankkeesta https://www.espoo.fi/fi/hankkeet/turvesuon-tennishallit-ja-golfkeskus#section-9805

Kaupunkisuunnittelulautakunnan esityslista 8.12.2022 / Asianro 10(ulkoinen linkki)

  • Kaavoitus
Tapiola