Tervetuloa Kehitysvammaisten palvelut -hankkeen loppuseminaariin 2.12.

24.11.2022 9.40Päivitetty: 29.11.2022 14.04

Nykyiset kehitysvammaisten erityishuoltopiirit lakkautetaan. Kehitysvammaisten palvelut (KEPA Uusimaa) -hankkeen tehtävänä on ollut kehitysvammaisten sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen kehittäminen. Loppuseminaarissa kerromme hankkeen keskeisistä tuotoksista ja havainnoista.

Nykyiset kehitysvammaisten erityishuoltopiirit lakkautetaan ja erityishuoltopiirien tehtävät siirtyvät hyvinvointialueille 1.1.2023 alkaen. Kyse on ensisijaisesti hallinnollisesta muutoksesta.  Kehitysvammaisten palvelut (KEPA Uusimaa) -hankkeen tehtävänä on ollut kehitysvammaisten sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen kehittäminen ja uudelleen organisointi. Tavoitteena on turvata palvelujen jatkuvuus, saatavuus, oikea-aikaisuus ja yhdenvertaisuus. Hanke toteutetaan ajalla 1.8.2021-31.12.2022. Tutustu hankkeeseen Kepa Uusimaa- sivuilta.

Kepa Uusimaa -hankkeen loppuseminaari

Kepa Uusimaan -hankkeen loppuseminaari järjestetään 2.11.2022 klo 13– 15.  Loppuseminaarissa kerromme hankkeen keskeisistä tuotoksista ja havainnoista. Loppuseminaariin toivotetaan tervetulleiksi palvelun käyttäjät, sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaiset, esihenkilöt, kehittäjät ja johtajat sekä muut hankkeesta kiinnostuneet.

Ilmoittaudu mukaan etänä

Tilaisuus järjestetään hybridinä. Voit seurata tilaisuutta etänä Teams live -tapahtuman(ulkoinen linkki) kautta. Kutsuvierailla on lisäksi mahdollisuus osallistua tilaisuuteen Hanasaaren ruotsalais-suomalaisessa kulttuurikeskuksessa, Espoossa.

Ohjelma

13:00  Tilaisuuden avaus – Anu Autio vs. perhe- ja sosiaalipalvelujen johtaja, Espoon kaupunki

13:05 Mitä projekti jättää jälkeensä – Kati Sihvonen, projektipäällikkö ja Tiina Hannikainen, projektiasiantuntija.

  • osaamisen keskittäminen ja hyvinvointialueiden työn tuki
  • toimintakäytäntöjen kehittäminen perusterveydenhuollossa: erityisen tuen tarpeessa olevien henkilöiden tarpeiden huomiointi ajanvarauksessa ja vastaanotolla
  • osaamisen kehittämisen keinoja
  • yhteistyöllä asiat etenevät: asiakasosallisuus ja verkostot

13:50  Kahvitauko

14:10 Miten tästä eteenpäin?  - Paneelikeskustelu

Keskustelemme kehitysvammaisten palvelujen tulevaisuudesta ja jatkokehittämisen mahdollisuuksista. Keskustelua luotsaa Markus Paananen, terveyspalvelujen ja yhteisten sosiaalipalvelujen palvelualuejohtaja, Länsi – Uudenmaan hyvinvointialue, Kepa Uusimaa hankkeen ohjausryhmän puheenjohtaja.

Keskustelijat:

  • Katja Riikonen, perheiden tuen johtaja, Kehitysvammatuki 57 ry
  • Risto Vataja, linjajohtaja, HUS gero-, neuro- ja riippuvuuspsykiatria, HUS-yhtymä
  • Katja Raita, vammaistyön johtaja, Helsingin kaupunki 
  • Johanna Pulkkinen, vammaispalvelujen tulosaluejohtaja, Kanta-Hämeen hyvinvointialue
  • Timo Hokkanen, vammaispalvelujen palvelualuejohtaja, Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue
  • Kirsi Leväpelto, aikuissosiaalityön ja vammaispalvelujen toimialajohtaja, Vantaa-Keravan hyvinvointialue

14:55 Loppusanat – Markus Paananen