Keran kehittämissitoumus ohjaa kohti kestävää kaupunginosaa - innovaatiolle kansallisen tason tunnustus

11.11.2022 5.44Päivitetty: 24.11.2022 11.05

Espoossa kehitetty kestävyystyökalu, Keran kehittämissitoumus, on palkittu kunniamaininnalla vuoden 2022 kansallisessa Quality Innovation Award -kilpailussa. Keran kehittämissitoumus on uusi kaupunkikehittämisen työkalu, joka ohjaa rakentuvan alueen toimijoita toteuttamaan kestävän kehityksen ratkaisuja pitkäjänteisesti ja yhteistyössä. Suomen Laatuyhdistyksen järjestämän kilpailun tuomaristo arvioi, että kehittämissitoumus edistää Espoon ilmastotyön edelläkävijyyttä ja rakentaa Kerasta kansallista ja kansainvälistä kiertotalouden esimerkkiä.

Tunnustuksen ottivat vastaan Espoon kaupungin Kivenlahden projektijohtaja Hilkka Julkunen ja kestävän kaupunkikehityksen kehittämispäällikkö Emmi Kauhanen. Kuva: Excellence Finland

Entinen teollisuus- ja logistiikka-alue Kera rakentuu kestäväksi ja viihtyisäksi kaupunginosaksi vähintään 14 000 asukkaalle. Alueen ratkaisuja ja sitoumuksen tavoitteita on kehitetty pitkäjänteisessä yhteistyössä kehittäjäverkoston kanssa. Kehittämisessä on ollut mukana laaja joukko kumppaneita, kuten A-insinöörit, Espoon asunnot, Fortum, LähiTapiola, Neste, Nokia, Ramirent, SOK sekä Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitra.

Yhteistyön tuloksena syntyneen Keran kehittämissitoumuksen ovat allekirjoittaneet Espoon kaupunki ja alueen maanomistajat yhdessä. Toimijat ovat sitoutuneet tiiviiseen yhteistyöhön hiilineutraalin alueen saavuttamiseksi. Sitoumuksen toteutuksen tukena toimii Keran hiilineutraaliustiekartta, joka kokoaa vaikuttavia toimenpiteitä rakentamisen, energian ja liikenteen teemoissa.

Keran kehittämissitoumus menestyi myös Espoon kaupunginjohtajan innovaatiokilpailussa, jossa se voitti jaetun ensimmäisen sijan. ”Kestävyys ratkaistaan kaupungeissa, mikä edellyttää sekä uusia ratkaisuja että laajaa yhteistyötä. Tavoitteena on, että Kerassa kehitetyt ratkaisut palvelevat myös muita alueita, minkä kautta kasvatamme Espoon kädenjälkivaikutusta. Innovaationa sitoumus on sovellettavissa myös muualle Suomeen kestävyyden edistämiseksi kaupunkikehityksessä”, kertoo kehittämispäällikkö Emmi Kauhanen kestävän kehityksen osaamiskeskuksesta Espoon kaupungilta.'

Lue lisää Keran kehittämissitoumuksesta. 

Lisätietoja:

Emmi Kauhanen

Kehittämispäällikkö040 553 2892
  • Kestävä kehitys
  • Kaupunkikehitys
Leppävaara