OmaEspoo-sivuston toteutus viivästyy

27.10.2022 13.35

Espoon kaupunki on kehittänyt vuodesta 2021 alkaen uutta sähköisen asioinnin sivustoa, OmaEspoota. Nyt sivuston toteutuksessa on päätetty ottaa aikalisä.

Hyvinvoinnin ja terveyden palvelut siirtyvät vuodenvaihteessa Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueelle, kasvun ja oppimisen digipalveluja kehitetään DigiOne hankkeessa ja Espoon kuntatietojärjestelmää, jolla toteutetaan esimerkiksi maankäyttö- ja rakennuslain kunnille asettamia velvollisuuksia, kilpailutetaan. Kaikki nämä vaikuttavat merkittävästi OmaEspooseen tulevien sähköisten asiointipalvelujen tarjontaan ja toteutustapaan.  

”Koska kehitystyötä on paljon käynnissä, otamme aikalisän ja varmistamme, että palveluprosessit ovat varmasti kypsiä OmaEspoon avaamiselle. Haluamme muun muassa yhteistyössä hyvinvointialueen kanssa varmistaa, että kuntalaisille tärkeiden terveyspalveluiden sähköisestä asioinnista tulee sujuvaa myös kaupungin ja hyvinvointialueen eri palvelujen välillä asioidessa”, projektipäällikkö Veera Vihula kertoo.   

Sähköisen asioinnin kehittämistä jatketaan   

OmaEspoo-sivuston toteuttamisessa otetusta aikalisästä huolimatta sähköisen asioinnin kehittäminen jatkuu.  

Asiakaspalvelussa ollaan päivittämässä puhelin- ja vaihdejärjestelmää modernimmaksi ja Espoo.fi sivuja kehitetään niin, että tietoa on helpompi löytää. Myös osallisuuteen ollaan saamassa uusia työkaluja vuoden 2023 aikana.   

”Olemme edelleen sitoutuneet kehittämään sähköistä asiointia ja OmaEspoo-sivustoa eli asiointiportaalia. Nyt on kuitenkin parempi vielä malttaa ja odottaa, että saamme isot palveluihin vaikuttavat uudistukset vietyä läpi. Toteuttamisen aikataulua voidaan arvioida uudelleen vuoden 2023 lopulla”, projektin omistaja, kehittämispäällikkö Piia Wollstén sanoo.  

Asiakkaiden tarpeet ovat jatkossakin kehittämisen lähtökohtana. Voit antaa meille palautetta sähköiseen asiointiin liittyen: espoo.fi/palaute    

Lisätietoja: 

  • Projektipäällikkö Veera Vihula 
  • Kehittämispäällikkö Piia Wollstén 
  • Asiointi
  • Verkkoasiointi