Espoo 50 vuotta -juhlalounas päiväkodeissa, kouluissa ja lukioissa 24.8.

8.8.2022 9.41
Itsenäisyyspäivän juhlassa
Kuva: Taru Turpeinen

Espoon kaupungiksi tulosta on kulunut tänä vuonna 50 vuotta ja perinteisen Espoo-päivän oheen rakennetaan kokonaista juhlaviikkoa. Juhlaviikon aikana muistamme myös lapsia ja nuoria tarjoamalle heille erityisen lounaan keskiviikkona 24.8.2022 päiväkodeissa, kouluissa ja lukioissa.

Espoolla on pitkä ja kiinnostava historia; 1400-luvulta löytyy ensimmäinen kirjallinen maininta paikasta Espoo ja myöhemmin samalla vuosisadalla Espoosta tuli itsenäinen kirkkopitäjä ja seurakunta. Vuonna 1972 Espoo julistettiin kauppalasta kaupungiksi.

Lapset ja nuoret voivat halutessaan pukeutua juhlavasti tai muulla mieluisalla tavalla juhlalounasta varten. Juhlaviikko huomioidaan toimintayksiköissä mahdollisuuksien mukaan muutenkin, esimerkiksi keskustelemalla kotikaupungista lasten ja nuorten kanssa.

Lisätietoja Espoo 50 vuotta -juhlavuodesta: https://www.espoo.fi/fi/juhlan-aika-espoo-tayttaa-50-vuotta-kaupunkina(ulkoinen linkki)

Juhlavuoden julkaisuja voi seurata tai laittaa omia julkaisuja hästägeillä: #EspooJuhlii, #72Espoo22, #EsboFirar, #72Esbo22 ja #EspooCelebrates, #72Espoo22.

  • Perusopetus
  • Varhaiskasvatus
  • Lukiokoulutus